Avontuurlijke kampeervakantie? De safaritent!

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 29 mei 2023Tags: , , , , , ,

Wil je graag op een unieke manier kamperen? En een gevoel van extra avontuur creëren? Dan is een safaritent misschien iets voor jou en… je hoeft er helemaal geen vakantie in Afrika aan vast te knopen! Slapen onder canvas kan namelijk overal. Ook in Nederland. De safaritent combineert het beste (en het leukste!) van twee werelden met elkaar. Je ervaart het avontuurlijke gevoel van kamperen in de buitenlucht en de luxe en het comfort van een huis.

Maar, voordat je een safaritent koopt, is het handig om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. We zetten er alvast vijf voor je op een rij:

Formaat doet er toe!

Voordat je een safaritent koopt, is het natuurlijk belangrijk om te bedenken welke maat je nodig hebt. Wil je alleen maar kamperen met je eigen gezin, of ben je van plan om samen met veel vrienden te gaan glamping. Er is heel veel mogelijk en safaritenten zijn er echt in verschillende maten! Van klein voor maximaal vier personen tot heel groot en meer dan tien personen. Dus, om te voorkomen dat je een te kleine of grote safaritent koopt, bedenk goed hoeveel mensen er in de tent moeten slapen.

Ook slim: denk aan de eventuele extra ruimte die je nodig hebt om comfortabel te leven (wonen ;-)) in een safaritent.

Juiste materiaal van je safaritent

Bij het kopen van een safaritent raden wij je aan om ook rekening te houden met de materialen waarvan de tent gemaakt is. Veel van deze tenten worden gemaakt van duurzame en waterdichte materialen, zoals katoen of polyester. Beide materialen hebben hun eigen voordelen. Zo ademt katoen en houdt het warmte vast, terwijl polyester op zijn beurt lichter is en sneller droogt.

En wil je echt het hele jaar door genieten van je tent, dan is er ook een thermotent waarmee je verzekert bent dat je het nooit te koud hebt. Bepaal daarom eerst waar jij waarde aan hecht en ga dan pas op zoek naar een safaritent.

Leuk al die accessoires en extra’s!

Wie denkt dat zij of hij bij een safaritent kopen alleen op de maat en het materiaal moet letten, heeft het mis. Dit soort tenten wordt namelijk vaak geleverd met accessoires en extra’s om het jou nog comfortabeler te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld safaritenten te koop met een aparte slaapkamer, een luifel om onder te zitten of zelfs een ingebouwde keuken. En natuurlijk kun je ook passend stoer meubilair uitzoeken. Van eettafels, lampen tot de gordijnen toe. De accessoires en extra’s per tent kunnen sterk verschillen, dus denk goed na en vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt. 

Prijskaartje bepalen

Als je overweegt een safaritent te kopen, kijk je waarschijnlijk als eerste naar de prijs. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een safaritent. Wil jij het jezelf makkelijker maken? Stel dan van tevoren een budget vast. Hierdoor kun je namelijk filteren in het aanbod safaritenten. Vergelijk vervolgens de tenten die jij je kunt veroorloven. Op deze manier vind je uiteindelijk de juiste tent met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Je eigen safaritent planten?

Last but not least is het verstandig om te kijken hoe je de safaritent opzet. Verwacht niet dat dit op een soortgelijke manier gaat als een klein tentje, want dat is niet het geval. Een safaritent opzetten kost namelijk aanzienlijk meer tijd. Gelukkig kun je dit vaak ook laten doen door het bedrijf waar je de tent koopt.

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.