Weekendje weg in Nederland? Zeker doen (en wel hierom)!

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 11 oktober 2023Tags: , , , , ,

Bij het maken van plannen voor een reis, denken veel mensen aan een tripje naar het buitenland. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook ons eigen land heeft veel moois te bieden. Ga daarom eens een weekendje weg of zelfs op vakantie in eigen land! Nederland heeft zoveel leuke steden om te (her)ontdekken, of prachtige (waterrijke) natuurgebieden.

Zo’n weekendje weg is voordeliger dan je denkt. En dat niet alleen, een korte vakantie in eigen land heeft nog veel meer voordelen. Hieronder zetten we graag op een rij waarom je het gewoon eens zou moeten doen.

Avontuur - Weekendje weg

Leuke plekjes – De keuze is reuze

Zeg nu zelf: hoeveel heb je eigenlijk al gezien van Nederland? Vaak komen we niet veel verder dan de eigen provincie, wellicht een bezoek aan de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, of bekende natuurgebieden. Maar er is uiteraard nog veel meer te ontdekken. Ben je bijvoorbeeld al eens in Middelburg, Roermond of Assen geweest?

Boek een overnachting in een hotel in Assen, om de stad in een paar dagen tijd te leren kennen. Bezoek er bijvoorbeeld het Drents Museum, of plan een cultureel uitje in bioscoop De Nieuwe Kolk. Ook fijn: ga ontspannen in de mooie natuur, net buiten de stad. Drente is prachtig en kent bijzondere veengebieden en een bezoek aan een hunebed moet iedereen eigenlijk eens in het leven hebben gedaan. Zo ga je er lekker even tussenuit.

Comfortabele hotels

In Nederland kun je echt een heleboel comfortabele en unieke hotels vinden. Maak daar eens gebruik van – dat is leuk om te doen. Ga na wat jij belangrijk vindt bij je hotelbezoek. Een ruime kamer? Heerlijk uitgebreid ontbijt, het is allemaal te vinden in goede hotels in Assen. Kies bijvoorbeeld voor een karakteristiek hotel, in een oud pand of met een bijzondere inrichting van de kamers. Het aantal sterren geeft aan hoe luxe het hotel is, waar je naar wens rekening mee kunt houden.

Korte reistijd: je bent er zo!

Het is misschien wel één van de grootste voordelen aan een vakantie in eigen land: de korte reistijd! Met de auto, met de trein of zelfs op de fiets, binnen een paar uur ben je al op de plek van bestemming. Is dat geen heerlijk idee? Het vliegtuig heb je in ieder geval niet nodig – wat natuurlijk ook meteen goed voor het milieu is. En hoe minder tijd je aan reizen hoeft te besteden, hoe meer tijd er over is voor leuke dingen doen. Behalve dat je het maximale uit je vrije dagen kan halen, is het reizen een stuk relaxter. Zeker als jij iemand bent die toch wel snel gestresst raakt van (lange) afstanden afleggen.

Op de centjes letten.. daar houden we toch van?

Vaak zal een weekendje weg of vakantie in eigen land een stuk goedkoper zijn. Zo hoef je bijvoorbeeld geen dure vliegreis te betalen, zoals bij een verre bestemming al snel het geval is. Reis je met de auto? Dan zijn de benzinekosten uiteraard een stuk lager dan wanneer je naar bijvoorbeeld Zuid Spanje of Oostenrijk moet rijden. Ook loop je niet aan tegen onverwachte hoge kosten, aangezien je al kunt inschatten wat je in eigen land ongeveer betaalt voor bijvoorbeeld een diner of uitje.

Je eigen taal

Het is toch altijd wel weer een opgave om je verstaanbaar te maken in het buitenland. Engels spreken gaat vaak nog wel redelijk, maar je moet maar net treffen dat je gesprekspartner in een ander land Engels terugpraat. Als je een reisje maakt in eigen land, ervaar je deze taalbarrière niet. Je spreekt immers gewoon de taal! Dat is lekker makkelijk in restaurants, maar ook tijdens het shoppen of als er onverhoopt iets gebeurt op reis.

(Her)waardering voor eigen land

Het is leuk om te merken dat je na een vakantie in eigen land weer meer waardering hebt voor Nederland. Ons land heeft namelijk een heleboel moois te bieden, waar je je in het dagelijks leven misschien niet meer zo bewust van bent. Dus ga eens lekker op avontuur in een andere provincie en kijk weer met een nieuwe open blik naar al het fraais om je heen!

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.