Wereldwijf Masha: “mijn Master Journey – een reis door de diepste lagen van mijn ziel”

Masha Rosielle - WP profiel

Graag stellen wij je aan haar voor, wereldwijf Masha die van de ‘ene op de andere dag’ een drastisch besluit nam. Vorig jaar begon ze aan haar eigen reis over de wereld als nomade. Van Hollandse zekerheden naar onbegrensde vrijheden. In haar eerste blog stelt ze zich als nieuw wereldwijf aan jullie voor. En, dat vinden wij natuurlijk een groot compliment, voegt Masha toe, “het klinkt heerlijk om over jezelf te schrijven: ik ben een wereldwijf!”

Mijn naam is Masha Rosielle (1986) en ik was tot maart 2022 trots Rotterdammer(t). Zo’n 1,5 jaar geleden begon ik een reis die ik Master Journey genoemd heb. Met mijn hart als kompas leid ik sindsdien een nomad leven en is de wereld mijn thuis. In dit blog deel ik hoe deze reis tot stand is gekomen

Avontuur - Master Journey
Foto’s: Masha Rosielle

De verjaardag die alles veranderde

Ik zie mezelf nog zo zitten aan de eettafel op mijn 35e verjaardag. Het was 2020 en de eerste avond van de avondklok vanwege het coronavirus. Vanwege de restricties mocht ik maar drie vriendinnen uitnodigen die ook weer keurig om 21 uur thuis moesten zijn. Op zichzelf al een verjaardag die ik niet snel zal vergeten, maar er gebeurde meer.

Aan tafel luisterde ik naar de gesprekken van mijn vriendinnen. Ze hadden het over kids, zwangerschappen en het gezin. Zo’n contrast met hoe mijn leven was. Ik was 35 en alweer een aantal jaar hopeloos single, had nog steeds vrijwel ieder weekend een kater en woonde in een stadsappartement van 65m2. Bovendien zat ik vast in een baan die ik vooral deed omdat het moest en wist nog steeds niet wat ik wilde in mijn leven. Ik miste zingeving en had regelmatig dat gevoel van ‘is-dit-het-nou?

“Ik had altijd een bepaald beeld van hoe mijn leven eruit zou zien rond mijn 30e. Je kent het wel, het perfecte plaatje. Inmiddels was ik 35 jaar en dat plaatje leek verder weg dan ooit. Ik barstte in huilen uit en schonk nog maar een glas wijn in. Wat voelde ik me mislukt!”

Toch was dit etentje een omslagpunt in mijn leven. Het zette het me namelijk enorm aan het denken. OK, ik ben nu 35 jaar en had het anders verwacht. Maar is dat eigenlijk wel écht wat ik wil? Is dat mijn ultieme droomleven? Ik kwam tot het besef dat het plaatje “zoals het hoort”, misschien wel helemaal niet míjn perfecte plaatje is en nam een besluit.

Master Journey – mijn eigen perfecte plaatje

Ik besloot alles op alles te zetten om mezelf beter te leren kennen en de dingen te gaan doe die ik van binnen echt graag wilde. Mijn hart volgen en mijn dromen najagen. Mijn leven meer betekenis geven en mijn perfecte plaatje creëren. En tegelijkertijd het grootste voordeel van single en kinderloos zijn te benutten: mijn ultieme vrijheid! 

Het werd het startpunt van een reis die ik Master Journey genoemd heb. Een innerlijke reis terug naar mezelf om van daaruit een leven te creëren wat een expressie is van wie ik ben. Een leven vanuit mijn hart. Een reis langs verborgen schatten, weggestopte passies en onontdekte talenten, maar ook langs schaduwstukken vol angsten, onzekerheden & belemmerende overtuigingen.

In deze reis ontdekte ik dat mijn toenmalige leven in veel opzichten eigenlijk helemaal niet zo goed bij mij paste. Ik wil de wereld zien, groeien en ontwikkelen als mens. Nieuwe culturen ontdekken en de vrijheid hebben om zelf te bepalen waar ik woon en werk. VRIJHEID. ZINGEVING. GROEIEN. ALIVENESS. Daar snakte elke cel in mijn lijf naar.

Ambitie - Master Journey

Huis verkopen, baan opzeggen en vamos 

We denken vaak dat we heel lang de tijd hebben om onze dromen na te jagen, maar dat is natuurlijk niet zo. Het kan volgend jaar of morgen over zijn. Het leven is tijdelijk. Dat inzicht zette alles in een stroomversnelling. Ik verkocht mijn huis en spullen en zei mijn baan op. Ik kocht een camper en vertrok voor zeven maanden naar Ibiza. Op Ibiza ontdekte ik dat ik veel meer van de wereld wilde zien en vertrok naar Thailand, vervolgens naar Nepal en nu ben ik alweer twee maanden in India, waar ik onlangs niemand minder dan de Dalai Lama heb ontmoet. 

“Zo werd Master Journey een reis over de wereld. Dwars door eeuwenoude wijsheden, levensfilosofieën en andere culturen. Maar ook een reis door de diepste lagen van mijn eigen ziel.”

Missie van mijn Master Journey

Mijn missie? Dat mijn reis betekenisvol voor anderen wordt. Waarin dat wat ik leer en ontdek over mezelf, geluk en het leven deel met anderen.

Op Instagram en via blogs, podcast & vlogs op mijn website blijf je op de hoogte van alles wat ik meemaak. Voor Wereldwijven zal ik ieder kwartaal iets bijzonders delen over mijn reis. Reis jij met me mee?

Over dit Wereldwijf: Masha Rosielle

Namaste, ik ben Masha (1986) en ik reis sinds 2022 de wereld over in een reis die ik Master Journey genoemd heb. Een reis dwars door eeuwenoude wijsheden, levensfilosofieën en andere culturen op weg naar de dieper gelegen betekenis van het leven. Maar het is ook een reis door de diepste lagen van mijn eigen ziel. Mijn missie? Dat mijn reis een reis van ons allemaal wordt. Voor de Wereldwijven deel ik zo nu en dan wat hoogtepunten uit mijn reis. Reis jij met me mee? Zie ook mijn eigen website Master Journey