Rianna in gesprek met tropenarts Carolien in Ecuador

Iedere maand kun je weer luisteren naar een nieuwe aflevering van Wereldwijven On Air! In deze podcast praat digital nomad en wereldwijf Rianna ergens vanuit Zuid Amerika met ondernemende Nederlandse vrouwen elders in de wereld. Allemaal hebben ze een eigen uniek verhaal dat begon met dromen van iets naar… het serieus doen!

In alweer aflevering acht, praat Rianna met tropenarts Carolien van der Ende-Bouwman in Ecuador over hun stichting Quina Care en missie in Zuid Amerika.

Quina Care

Hoe komt een artsenechtpaar terecht in de jungle? Carolien vertelt over het hoe en waarom van hun ziekenhuis, de uitdagingen van de dagelijkse praktijk en stichting Quina Care. En hoe het is om behalve 24 uur arts, óók ouder te zijn van een kleintje! Tijdens dit mooie interview krijg je een bijzonder inkijkje in het leven van deze bevlogen vrouw, die medische zorg voor kleine lokale gemeenschappen toegankelijk wil maken. Midden in de ontoegankelijke jungle van de Amazone en een land dat geregeld te maken heeft met politieke instabiliteit en onveilige werkomstandigheden.

Op het moment dat deze podcast uitkomt, verkeert Ecuador in een diepe politieke crisis en floreert de georganiseerde misdaad.

Steun Quina Care

Doneren? Steun de missie van Quina Care! En help Carolien en Jacob om hun belangrijke werk met het Hospital San Miguel voort te kunnen zetten.

Meer Wereldwijven On Air!