Video – Hartverwarmende kansen voor kinderen met een beperking in Indonesië

Afgelopen november vertrok ik weer voor een paar weken naar Indonesië voor de projecten die ik daar heb met stichting Creatief Hart. In die weken heb ik mijn bezoeken op locatie gefilmd. Ik heb er een korte documentaire van gemaakt die een goed beeld geeft van het belang van de missie van stichting.

In dit blog licht ik niet alleen mijn bezoek aan de verschillende locaties toe, maar hoop ik ook met de video duidelijk te maken hoe belangrijk deze verschillende projecten zijn. Lees en kijk je mee?

Ambitie - video
Foto: Bezoek aan het creatief educatief centrum in Surabaya (Java) || Hoofdfoto artikel – opvangtehuis Rumah Azaki, Bogor (Java)

Waarom een video?

In 2013 richtte ik de stichting Creatief Hart op met het doel om kinderen met een beperking kansen te geven in de samenleving waar ze wonen. De video die ik in de afgelopen weken heb gemaakt, neemt de kijker mee naar het project in Lovina (Bali) dat nu al meer dan vijf jaar ontzettend goed loopt. Na mijn bezoek hier reisde ik door naar wereldwijf Ana van Valen in Surabaya (Java), met wie ik ook samenwerk in verband met de adoptie-kwestie van kinderen uit Indonesië.

In februari 2023 is vanuit stichting Creatief Hart een creatief educatief centrum in Surabaya geopend waar Ana alle activiteiten voor coördineert. Ana en haar team hadden een dagje uit georganiseerd voor zo’n 25 kinderen. Niet alleen de kinderen die al les krijgen op het creatief educatief centrum in Surabaya, maar ook een klas van een school voor kinderen die doof zijn (en hun begeleiders) en een groepje kinderen met diverse beperkingen (en hun ouders), waren uitgenodigd. De dag was ook bedoeld om stichting Creatief Hart en haar projecten te introduceren en te informeren over het positieve effect van creatieve educatie. De kinderen hadden een ontzettende leuke en inspirerende dag! In 2024 zal stichting Creatief Hart bekijken of Ana (een deel van) de kinderen die voor deze dag waren uitgenodigd, creatieve educatie kan aanbieden.

Helpende hand blijft hard nodig

Verder neem ik de kijker in de video mee naar Bogor (Java). In februari dit jaar bezocht ik hier voor het eerst het opvangtehuis Rumah Azaki waar zo’n 20 kinderen met een licht tot (zeer) zware mentale beperking wonen. De leiding vertelde mij dat ze snakten naar meer informatie over diverse mentale aandoeningen. Zodoende hebben Ana en ik een presentatie over Autisme, Down syndroom en ADHD gegeven en hoe hiermee om te gaan: in het algemeen en in de klas. Heel heftig om de situatie van deze kinderen te zien en hoe mooi als zij meer ondersteuning zouden krijgen!

Ana en Dewi voor de kinderen van Indonesië

Over dit Wereldwijf: Dewi Deijle - Nederland

Als schrijfster en vlogger bij De Wereldwijven stel ik mijzelf graag aan jullie voor. Ik vlog en schrijf vanuit Indonesië. Ik ga enkele avontuurlijke en actieve reizen beleven, en wil jullie graag kennis laten maken met de kinderen met een beperking op Bali. Benieuwd naar mijn activiteiten? Bekijk dan snel mijn vlogs en artikelen.