Back 2 My Roots: Curaçao!

Gastschrijfster

Wat een reis, wat een emoties en wat een prachtige, mooie ervaringen de afgelopen drie maanden. Een reis die ik ook naar binnen heb gemaakt. Een reis in stilte, een innerlijke reis. Even weg van mijn huis in Nederland en thuis zijn op Curaçao. Mijn trip naar Curaçao had het doel terug te gaan naar mijn basis. Ik was benieuwd wat ik allemaal zou vinden in ‘maar’ drie maanden tijd, en zou ik überhaupt wat vinden?

Geboren op dit prachtige eiland op 9 januari 1971 vier ik drieënvijftig jaar later mijn verjaardag na zoveel jaar weer waar het allemaal is begonnen: Curaçao. Back 2 my roots. Het teruggaan naar de plek waar ik ben geboren heeft mij zo goed gedaan.

Harde en mooie levenslessen

Op bepaalde momenten in het leven worden wij allemaal weleens geconfronteerd met onszelf. Er gebeuren dan dingen waardoor wij weer terug in het moment komen, zelfreflectie. Mooie dingen maar ook heftige dingen. Mijn leven heeft zoals eenieder heftige momenten gehad.

Een ex partner die na een kort sterfbed overlijdt, een dochter die daardoor haar eigen leven niet zinvol meer vond met de nodige uitdagingen van dien.
Een 3 jaar durend schuldhulp traject waardoor ik sober (nee niet somber) moest leven en waardoor niet alles meer mogelijk was. Door dicht bij mijzelf te blijven en eerlijk te kijken naar mijzelf kon ik inzien dat ik een jeugd met mooie fantastische ervaringen en veel liefde heb gehad, maar ook met leugens, bedrog en heel veel manipulatie. Een zeer confronterende periode maar ik ben heel dankbaar dat het is gebeurd.

Persoonlijk kruispunt

Zo kwam ik op een bepaald moment op het bekende kruispunt te staan dat mij deed beseffen dat ik zelf de keus had welke kant ik op zou gaan. Teruggaan was voor mij geen optie. Wat ga ik met mijn huidige leven doen? Wat doe ik met mijn ervaringen?

Voor mij was dat het moment om te beslissen om voor drie maanden de boel de boel te laten en te kiezen voor mijzelf. Back 2 my roots en even weg van huis. De kinderen redden zich wel, bijna 22 en 20, die zitten niet meer op mama en haar kopje thee met een koekje te wachten. Mooi tijd voor mijzelf vrijgemaakt dus. Mijn werkgever vond het ook een super idee: “ga maar even opladen”, was de reactie. Het idee was eerst om remote te gaan werken maar ik had nog zoveel dagen en echt vrij zijn is ook even lekker. Het remote werken gaat zeker nog gebeuren in de nabije toekomst. Plannen genoeg.

Deze afgelopen drie maanden heb ik veel liefde, warmte en respect mogen ontvangen. Ik was het gevoel van ‘warmte’ even kwijt. Uiteraard de letterlijke warmte van het eiland zelf, maar ook de warmte van mijzelf en mijn omgeving heb ik weer gevoeld op het mooie Curaçao. Lieve mensen ontmoet en mensen die ik uit het oog was verloren weer in mijn armen kunnen sluiten. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar.

Back 2 my roots: een nieuw begin

Van kleins af aan al een avonturier, globetrotter en een straatkat maar door omstandigheden stil blijven staan. Ik heb gezien hoe sterk ik ben en hoeveel er mogelijk is na een lastige periode.

Nu aan de vooravond van het ‘einde’ van mijn ‘mini sabbatical’ besef ik dat dit een nieuw begin is. Ik heb weer zoveel energie en kracht om door te gaan. Voor mij was het een reis over de oceaan; voor een ander kan het weer een andere reis zijn, iedereen op een eigen manier. Trouw zijn en blijven aan jezelf is het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven. Mijn leven als avonturier kan weer verder. Het stilstaan heeft veel te lang geduurd.

Liefs Fousha

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.