Astrid: “Blijf geloven in de droom en het sprookje van echte Liefde”

Sunbirds vliegen af en aan en zo in het bleke ochtend zonnetje zijn ze prachtige glanzend van kleur. Het blauw, groen, geel en paars schittert je tegemoet. Ik zit heerlijk onder de boom, op ons terras op de rotsen in het noorden van Zuid-Afrika en denk nog even na over dat stukje tekst in een Nederlands tijdschrift, wat ik net gelezen heb. 

De woorden “oudere man, jongere vrouw, neuken, een witte trouwjurk en een baby maken” zijn in mijn hoofd blijven hangen. Is dit hoe er ook naar ons gekeken werd?

Liefde kent geen leeftijd(verschil)

Inmiddels bijna zo’n 30 jaar geleden de waarschuwingen en vragen “Weet je wel waar je aan begint” in de wind slaand, stortte ik me als jonge dertiger in het avontuur met een jonge vijftiger. Weet er überhaupt iemand waar je aan begint als je een nieuwe relatie instapt?

Het is wellicht niet zo voor de hand liggend maar kan het misschien zo zijn dat je als dertiger valt op de rust van een oudere man, iemand die niet meer zo nodig carrière hoeft te maken? Een man die gesetteld is en tijd ziet en kan maken voor een eventueel gezin? Is het ondenkbaar dat je verliefd wordt op een gedistingeerde, goed uitziende grijze, in pak geklede man? En ja natuurlijk is en moest hij voor mij nog seksueel actief zijn, niks mis mee lijkt me!
Natuurlijk spelen omstandigheden als uitgerangeerde relaties en de plaats waar we elkaar ontmoeten mee. Het begrip en respect voor elkaar omdat je in dezelfde situatie zit is groot en schept een band. 

Een nieuw begin

Als het goed voelt kan het snel gaan… Ik trouw in een roomwitte kanten jurkje, hij in een krijtstreep pak onze locatie is een kasteel. Ik wilde graag een bruid zijn want het is mijn eerste en enige keer dat ik zal trouwen. En ik die nog graag moeder wilde worden, nog dromen had en hij die openstond voor die dingen zolang ‘de Liefde daar is’. Dat waren ook de woorden bij mijn trouwen, niet tot de dood ons scheidt maar zolang de Liefde daar is… en blijkbaar is die er nog steeds want na 28 jaar zijn we nog steeds een stel.

Op de huwelijksreis werd ik zwanger van onze zoon. We kopen een huis en zijn gelukkig… al voelen blikken van anderen of opmerkingen wel eens stekelig, wij gaan ervoor. Vaak zijn er gesprekken over de toekomst, het aankomende pensioen, wat willen we in de toekomst, maken we plannen of zijn we gesetteld. Ik gooi mijn dromen op tafel en mede door het leeftijd verschil zijn we in staat om te emigreren. Het roer gaat letterlijk om… een nieuw begin.

Relatie - Liefde

Geen Liefde zonder ups & downs

Net als in elke relatie zijn er ups en downs daar doet een leeftijdsverschil niets aan af. Ik ken dertigers die uren op de bank voor de tv doorbrengen… en 50ers die nog super actief zijn. Ziektes en overlijdens komen op elke leeftijd voor en ja, in ons geval is de angst voor mij om hem te moeten gaan verliezen misschien iets vaker aanwezig al zou dat ook zomaar andersom kunnen zijn. Het betekent dus gewoon dat we moeten blijven genieten en plannen maken.

Het is verdrietig als je weet of voelt dat er minachtend achter je rug over ons gesproken word en fijn als sommige vrienden wel nog interesse en begrip hebben voor onze situatie. Uiteindelijk maken we zelf de keuze, keuzes die je maakt voor je eigen geluk en niet om anderen pijn te doen.
Jammer als anderen dit zo ervaren en niet het gesprek met je aangaan. Ik gun iedereen het geluk dat ik ken in een relatie… en de 21 jaar die tussen ons liggen hebben alleen maar gezorgd voor en heel boeiend leven in Nederland en Zuid-Afrika.

Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon, man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. Via de wijnlanden van de West-Kaap zijn we beland op een gamefarm in Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.