Schrijfsels uit Villa Doubledot – Mijn Italiaanse droom!

Eveline Engels - portret WP

Ontmoet wereldwijf Eveline die de sprong in het diepe nam en haar ondernemershart volgde. Het leverde haar gelijk een nieuwe liefde op. Nier zomaar een liefde, maar eentje met een stevige fundering, eindeloze mogelijkheden en een interessant verleden. Zo’n stille liefde waar menig Nederlander stiekem van droomt maar besluit niet te doen.

Vanaf de ze plek neemt Eveline je mee en schrijft ze voor de Wereldwijven af en toe over haar droom in de Apenijnen. En… haar Italiaanse vriendin Cristina Bini maakt er ieder blog een mooie tekening bij!

“Natuurlijk kreeg ik vragen als ‘Mam, wat ga je nou weer doen?’ En opmerkingen als ‘mam, doe eens even rustaggg’!’ Ik luisterde rustig en genoot een een tikkeltje afwezig. Inmiddels is mijn droom waargemaakt. Op naar de verdere invulling daarvan! “

Kloppend ondernemershart

Daar zit ik dan weer…. Vlucht 47 (!!) in bijna twee jaar tijd, van Italie naar Nederland en weer terug. Op 8 juni 2022 kocht ik mijn Italiaanse droom; een villa met genoeg mogelijkheden om mijn ondernemershartje heel snel te laten kloppen. Ik was net twee dagen 49 jaar oud. Mijn drie kinderen (nu 25,21 en 19) kijken vol verwondering naar deze stap.

Ik, Eveline Engels, heb een villa op een stuk berg in het apennijnengebergte. Vrijgezel (na mijn laatste relatie, helemaal ok met deze status), met een hele kluit aan lieve vrienden en vriendinnen, moeder, dochter, zakenpartner en nu dus ook in het bezit van een sociaal netwerk in Italie. O ja, en een liefde zoals ik deze nog niet eerder kende.

Van droom naar doen!

Eind januari 2024 had ik een kennismakingsgesprek met wereldwijf Saskia, hoofdredacteur van het platform De Wereldwijven. Zij vertelde me een zeer bevlogen verhaal over haar wens om ‘Wereldwijven’ bestaansrecht te geven en te laten behouden. Daar zet ze zich 100% voor in en dat doet ze voor ons. Wij, Nederlandse wereldwijven die uitgewaaierd zijn over ons moedertje aarde. Vanwege een droom, vanwege een partner met droom of misschien wel vanwege familie met een droom.

Maar goed, hoe ga ik nu verder? Ik vond het lastig om een naam te bedenken voor mijn villa. Er zijn immers al zo veel villa’s met een prachtige Italiaanse naam. De werktitel werd villa puntjepuntje. Toen ik dat in het Engels vertaalde voor mijn Italiaanse steun en toeverlaat, werd Villa DoubleDot geboren.
‘Mijn’ villa wordt door heel veel verschillend pluimage bezocht. Hierdoor worden wereldse aangelegenheden op mijn Italiaanse keukentafel gelegd.

In mijn volgende blog lees je over een meer serieuze aangelegenheid: Achterdochtig keek ze me aan en beantwoordde mijn vraag met: “Ik ben Israelisch.”

Avontuur
Tekening: @Cri_colors – Eveline & Cristina Bini, illustratrice van kindertekeningen. Nast goede vriendin is ze ook de moeder van Viola, de lieve vriendin van mijn jongste zoon Finn.

Over dit Wereldwijf: Eveline Engels - Italië

Ciao! Ik ben Eveline en woon sinds 1 november 2022 in twee werelden: Nederland en Italie. DE keuze moet ik dus nog maken en daar heb ik jullie bij nodig! Als moeder van drie zonen, juriste en zelfstandig ondernemer ben ik nu dus ook in de hospitality beland. Hartstikke leuk, maar is dit dan het levenspad dat ik definitief op ga? Voor de wereldwijven blog ik over ervaringen in beide werelden. Twee culturen in één Europa....De verschillen zijn gigantisch.