Toe aan vakantie in een warm zonnig land? Zo ben je er klaar voor!

Gastschrijfster

Eén dag zon en vervolgens weer een week regen en wind. Dat is de afgelopen tijd zo’n een beetje het weer-scenario in Nederland. Ben jij er ook klaar mee en snak je naar warme landen? We snappen je helemaal! Een vakantie in een warm land staat synoniem voor zon, zee en ontspanning. Maar om optimaal te genieten van je tropische reis, is een goede voorbereiding best essentieel.

Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden op een heerlijke vakantie in een warm zonnig land.

Check het weer!

Voordat je vertrekt, is het altijd slim om toch ook het lokale weerbericht van je bestemming te controleren. Het helpt je ongetwijfeld om de juiste keuze te maken en leuke outfits en combi’s in je koffer te pakken. Welk badpak of bikini’s pak je in? En welke luchtige kleding kies je zoals shorts, tops, jurkjes en strandkleedjes. Behalve leuke sandaaltjes of slippers is het altijd een goed idee om ook een paar comfortabele schoenen in te pakken voor het verkennen van de omgeving. Of beter: trek die misschien aan, dat scheelt weer ruimte in je koffer (voor iets anders leuks 😉

Bescherming tegen de zon

In een warm land (en eigenlijk ieder land, dus ook in bewolkt Nederland!) is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de felle zon. Zorg ervoor dat je zonnecrème met een hoge SPF meeneemt en breng dit regelmatig aan, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Een zonnehoed en een goede zonnebril zijn ook essentieel om je te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Wat trek jij aan tijdens een dagje strand?

Van plan om iedere dag naar het strand te gaan of maar af en toe? De keuze in badkleding is groot en voor ieder wel wat wils. Mooie badpakken, bikini’s of een sexy tanga bikini. Onmisbaar zijn ook de mooie cover-ups of strandkleedjes die je veel ziet. Waar tanga’s ideaal zijn om bijna overal een bruine teint te krijgen tijdens je dagje zonnen en zwemmen, bieden deze strandkleedjes je wat extra bedekking als je genoeg zon hebt gezien maar nog niet niet genoeg hebt van je stranddag.

Hydrateer jezelf

In een warm klimaat is het belangrijk om gehydrateerd te blijven en je lichaamstemperatuur onder controle te houden. Neem altijd een flinke fles water (navulbaar) mee en zorg dat je voldoende water drinkt. Vooral als je veel activiteiten onderneemt. Om oververhitting te voorkomen (als je bijvoorbeeld dat leuke stadje bezoekt), draag je lichte en luchtige kleding. Zoek af en toe een plekje in de schaduw om af te koelen (en te genieten van alle drukte om je heen).

Bereid je huid en haar voor

Het warme weer kan ook invloed hebben op je huid en haar, dus zorg dat je ze al goed verzorgt vóór je reis. Gebruik hydraterende crèmes en lotions om je huid gehydrateerd te houden, en bescherm je haar tegen de zon en het zoute water met speciale producten zoals leave-in conditioners en UV-beschermende sprays.

Plan leuke activiteiten

Het strand is natuurlijk heerlijk, maar hoe leuk als je ook meer van de omgeving ziet? Hoewel veel mensen naar een warm land gaan om van het buitenleven te genieten, is het ook belangrijk om activiteiten te plannen voor binnen. Bezoek eens wat musea, verken lokale markten en andere overdekte attracties om tijdens de heetste uren van de dag, wanneer de zon het felst is. Op deze manier kun je toch genieten van de lokale cultuur en bezienswaardigheden zonder oververhit te raken.

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.