Webinar – Terug naar Nederland met kinderen? Wat is er te koop in het Nederlands onderwijslandschap?

Na het succes van ons eerste webinar in januari, organiseren we weer een webinar over een onderwerp dat veel ouders in het buitenland bezig houdt: het onderwijs. En heel specifiek het opnieuw instromen in het Nederlands onderwijs. Natuurlijk is ook dit webinar GRATIS en met een deskundige partner opgezet. 

Ga je (terug) naar Nederland en wil je alles weten over het ingewikkelde Nederlandse schoolsysteem? Ben je het zicht kwijtgeraakt op het onderwijslandschap in Nederland? Geen stress, de Wereldwijven, dé community voor powervrouwen wereldwijd, helpt je!

Noteer! Gratis webinar op 10 juni 2024

Het webinar begint om 19uur Nederlandse tijd en organiseren we in samenwerking met wereldwijf Wendy die al jaren een online talenschool heeft speciaal voor (expat)kinderen en expats: Dutch for Children. Zij en haar team kennen alle ins & outs van het Nederlandse onderwijs.

Geregeld krijgen wij vragen wat je moet en kan regelen als je terugkeert naar Nederland en je kind(eren) weer moet instormen in het Nederlands onderwijssysteem. Hoe bereid je kind daarop voor? Tijdens het webinar op 10 juni gaat wereldwijf Wendy daar dieper op in. Wendy is moeder, echtgenote, directeur van Dutch for Children, leerkracht, psychologe en zelf expat. Ze (her)kent dus heel goed de vragen waar veel Nederlandse repats met kinderen tegenaan lopen. 

Nederlands onderwijslandschap in kaart gebracht

Wendy legt ons tijdens het webinar niet alleen het huidige Nederlandse onderwijslandschap voor, maar ook helder uit. Wat kun je verwachten? Ervaring leert dat de volgende onderwerpen vaak vragen oproepen en daar gaan we graag op in:

  • De verschillende schoolsoorten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs (pfff, wat een keus!)
  • De overwegingen tussen Nederlands en Internationaal onderwijs (geen paniek!)
  • Hoe het Nederlandse schoolsysteem werkt (ook dit komt goed)
  • Goede tips voor de voorbereiding (juist op tijd!)
  • Er is ruimte voor al je vragen (weest gerust!)

Aanmelden vóór 10 juni a.s.

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.