Ben jij klaar voor een spetterende zomer? 

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 23 mei 2024Tags: , , , , , , ,

Het mooie weer staat weer voor de deur en dat is een moment waar veel mensen naar uitgekeken hebben. Na een druilerige winter met heel veel regen en wind, is het heerlijk om weer eens op een terrasje te kunnen zitten en van de zon te genieten. Merk je dat je wat minder energie hebt en wil je dit graag aanpakken? Dan kun je een aantal dingen doen.

In dit artikel lees je hoe je niet alleen kunt zorgen dat je fysiek in opperbeste vorm raakt en hoe je je lichaam kunt geven wat het nodig heeft, maar ook hoe je ook mentaal kunt zorgen dat je alles uit deze zomer kunt gaan halen. Laat het mooie weer en een spetterende zomer maar komen!

Klaar voor een spetterende zomer 

Voor veel mensen is de winter niet de beste tijd van het jaar. Door het koude weer ben je minder buiten, krijg je minder zonlicht op je bol waardoor je tekorten kunt oplopen. Voedingssupplementen kunnen je daarbij helpen. Bijvoorbeeld door wat extra magnesium tabletten te nemen. Magnesium activeert namelijk de natuurlijke energie in je lichaam en heeft een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme.

Wist jij dat magnesium het gebrek aan energie helpt verminderen waardoor je je minder vermoeid en futloos voelt? Uiteraard blijft het belangrijk dat je gevarieerd en goed eet maar magnesium helpt om energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Waaruit bestaat een gezond voedingspatroon? Uit variatie! Vind je het moeilijk om te bepalen wat je moet eten, dan kun je eens op de site van bijvoorbeeld het Voedingscentrum kijken om te zien welke producten je vaker aan je menu kunt toevoegen. 

Lekker bewegen = conditie opbouwen

Wanneer je eenmaal al je voedingsstoffen weer op orde hebt, is het natuurlijk belangrijk om voldoende te bewegen. En de zomer is de ideale tijd om een nieuwe sportgewoonte aan te leren. Koop een racefiets en ga een paar keer per week een paar uur lekker fietsen. Of trek fijne wandelschoenen aan en maak ’s avonds een flinke wandeling terwijl je luistert naar het laatste lied van een merel. Pluspunt van de zomermaanden: het is langer licht! Je zult merken dat je hier niet alleen fysiek sterker van wordt, maar dat je hier ook mentaal de voordelen van zult ervaren.

Veel mensen ervaren namelijk stress en dat kan weerslag hebben op je algehele staat van zijn. Zorg er daarom voor dat je voldoende energie hebt en dat je fit bent zodat je die ene tegenslag gemakkelijk kunt opvangen. Zoek een sport uit die je leuk vindt, zodat je jezelf niet steeds hoeft te dwingen om aan de slag te gaan. Dat schiet niet op. 

Een spetterende zomer? Doe nú wat je leuk vindt om te doen! 

De zomer is ook de ideale periode om avonturen te beleven, nieuwe mensen te ontmoeten of om op reis te gaan. Zit je lekker in je vel? Laat het dan ook zien! Koop een mooie, nieuwe outfit of verwen jezelf met een heerlijk geurtje. Geen tijd om naar de stad te gaan voor een lekker damesparfum? Bestel het dan gewoon online bij je favoriete drogist. Doorgaans heb je je bestelling de volgende dag al in huis.

Je zult zien dat wanneer je je goed voelt, je dat ook op anderen zult uitstralen. Het is daarom ook helemaal niet erg om eens naar een fijn restaurant te gaan of om eens een middagje bij een strandtent te gaan zitten. Het leven is soms al moeilijk genoeg, dus zorg ervoor dat je er iets moois van maakt op de momenten dat dat kan. We wensen je alvast een heel fijne zomer en we hopen dat je veel mooie avonturen gaat beleven! 

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.