Slim inpakken begint bij je schoenen!

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 4 juni 2024Tags: , , , , ,

Binnenkort op vakantie? Woehoew! De voorpret begint al met het inpaklijstje. Wat neem je mee? En vooral: wat neem je niet mee? Want geef toe: van alles wat we in onze rugzak of koffer proppen, gebruiken we meer dan de helft niet, toch? En elk jaar zeg je weer: dit jaar pak ik het slimmer aan… euh in. En toch eindig je weer met een dikke trui die je echt niet nodig had en een paar cowboy-boots die enkel gediend hebben als deurstop van de hotelkamer.

Jammer, allemaal plaats die je had kunnen gebruiken voor souvenirs. Daarom: één slimme inpaktip voor je schoenen!

Plaatsvreters

Schoenen zijn misschien wel de grootste frustratie bij het inpakken. Want: welke neem je mee? Wat voor weer wordt het en welk schoeisel past daarbij? Ga je uit eten, ga je sporten…? En nog zo’n schoenenissue: hoe pak je ze in? Stop je ze in een aparte tas omdat de zool anders je kleding vies maakt? Vervelende vragen, terwijl het antwoord eigenlijk simpel is: let it go!

Neem gewoon echt het absolute minimum aan schoenen mee. Hey, je bent op reis – echt niemand verwacht dat je je fancy pumps aan hebt in een restaurant. Welke schoenen dan wel must-packs zijn? Lees snel verder!

Deze schoenen zijn echt all-rounders

Laat ons er wel even vanuit gaan dat je naar de zon vertrekt. Wie vriestemperaturen opzoekt, moet echt wel andere schoenen aan. Eigenlijk is er maar één paar schoenen dat je echt nodig hebt en waar je overal mee komt: een goed paar slippers. En dan bedoelen we niet de gratis pantoffels uit het hotel of je festival-teenslippers.

Nee, een echt goed paar, met een zacht voetbed en stevige riempjes. Je voeten kunnen erin ademen, zitten comfortabel, geen last van zweetvoeten en je kan er kilometers mee stappen. Ga je voor een mooi paar in een neutraal kleur – zwart of taupe – dan kan zo’n paar perfect onder een zwierige jurk en wandel je er zo mee van het wandelpad het restaurant binnen. Deze slippers zijn tegenwoordig zo hip, dat je echt geen ‘deftig’ paar schoenen of sneakers extra moet inpakken. En het goede nieuws? Ze zijn uniseks, dus zowel jij als je man hoeven alleen deze schoenen in te pakken. Handig!

En welke schoenen voor de kinderen dan? 

Wie ook voor kinderen moet inpakken, komt voor dezelfde frustraties te staan. Maar kijk! Ook bij de kinderschoenen zijn dit soort slippers topfavoriet, ook op reis. Voor kinderen komen ze in de vrolijkste kleurtjes en afwerkingen. Het goede nieuws: ze zijn zo comfortabel dat je kinderen ze de hele dag kunnen dragen. En is het eens een frissere dag op reis, dan zijn deze slippers ook supercool met een paar hoge kousen. Jep, sokken in sandalen zijn al lang geen schande meer! 

Laat je inpakstress dus maar achterwege en houd plaats voor prachtige souvenirs. Aan jouw voeten pronkt een handig en mooi paar all-round slippers, de hele vakantie lang!

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.