Schrijfsels uit Villa DoubleDot – Hoezo een hondenleven?

Eveline Engels - portret WP

Daar stond ik dan… samen met zoon Finn voor de poort van de hondenfokker. Doodsbang voor honden, maar ook eigenaresse van een bergtop in Italië waar het toch wel eenzaam kan zijn. De poort ging open en we werden dringend verzocht om snel naar binnen te stappen vanwege ontsnappingsgevaar van de puppies. Met natte handen sprintte ik naar binnen en had meteen moederhond tegen me aan staan. Ik pakte haar voorpoten en keek in twee vriendelijke, blauwe (prachtig) hondenogen.

Fokster Natasja zag mijn angst, pakte moeder bij me weg en gaf een puppie in mijn armen. Tja…. Ik was verkocht toen ik in de baby-oogjes keek en voordat ik het wist, was ik hondenbezitter van een vrouwelijke border collie/australian shepherd en begon ons gezamenlijk ‘hondenleven’.

Hallo Hetty!

In de auto terug naar ons Nederlandse appartement hebben we ons hondje, Hetty genoemd. De woordspeling is: “Het ‘ie geslapen? Het ‘ie gepoept?” Etcetera. Na drie weken was Hetty oud genoeg om vervoerd te worden naar Italië. Finn zou later naar Italië vliegen en ik reed met Hetty naar haar nieuwe thuis. Dat werd een gezellige rit met heel veel puppy-plas-pauzes en heel veel aandacht voor dit schattige hondje.

Eenmaal in Italië aangekomen, maakte Hetty kennis met onze twee Nederlandse katten, Jip en Janneke. Twee zusjes die Hetty eigenlijk meteen accepteerden. Raar, want ook ik heb op de basisschool de uitdrukking ‘ze vechten als kat en hond’, geleerd. 

Hondenleven? Een gezellig stel

Inmiddels, anderhalf jaar verder, loop ik nog altijd gezellig met mijn dieren door het Italiaanse gebergte. Hetty blijft braaf naast me lopen en de katten cirkelen om ons heen. Ze zijn een begrip geworden. Zodra mijn buren van 300 meter verderop Hetty en mij zien aankomen dan krijgt niet alleen zij een snoepje, maar de katten ook. 

Als ik ’s nachts een geluid hoor en Hetty reageert niet dan sluit ik met een gerust hart weer mijn ogen. Hetty en ik zijn de belle donne van Villa DoubleDot. We begroeten samen onze gasten en ook Hetty komt voor in de reviews. Gelukkig zijn deze nog altijd heel erg positief. Op eentje na, maar dat had een andere reden.

Illustratie - Hondenleven
Illustratie: Cristina Bini – Instagram @Cri_colors

Over dit Wereldwijf: Eveline Engels - Italië

Ciao! Ik ben Eveline en woon sinds 1 november 2022 in twee werelden: Nederland en Italie. DE keuze moet ik dus nog maken en daar heb ik jullie bij nodig! Als moeder van drie zonen, juriste en zelfstandig ondernemer ben ik nu dus ook in de hospitality beland. Hartstikke leuk, maar is dit dan het levenspad dat ik definitief op ga? Voor de wereldwijven blog ik over ervaringen in beide werelden. Twee culturen in één Europa....De verschillen zijn gigantisch.