Lekker gepakt. Zo vind jij jou ideale (hand)tas!

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 15 juni 2024Tags: , , , ,

Geloof het of niet, de grootte van je tas heeft niet alleen invloed op het draagcomfort, maar speelt ook een belangrijke rol bij je algehele look. Blijft die juist behouden of verpest die je outfit? Misschien ben je je er helemaal niet bewust van maar past de maat van je tas eigenlijk wel bij jouw lichaamstype? En voldoet ‘ie ook aan jouw heel eigen praktische wensen?

Kortom, bestaat de ideale handtas wel en hoe zoek, of beter, vind je die dan? We zetten graag wat praktische tips voor je op een rij.

Wereld - handtas

Ook voor een handtas: kies je maat!

Om de kunst van het kiezen van tassen onder de knie te krijgen, moet je eerst kijken naar je lichaamstype. Het lichaamstype dient namelijk als kompas voor het kiezen van de juiste Burkely tassen. Ben je van een kleiner postuur? Dan is een heel grote tas niet de beste keuze. Die overheersen je natuurlijke vorm, waardoor er een gebrek aan balans ontstaat. Het gevolg is dat de focus verschuift van jou naar wat je draagt: je mega-grote tas! Kies in plaats daarvan voor middelgrote tassen, zoals een stijlvolle schoudertas met verstelbare bandjes. Deze behouden de visuele integriteit van het lichaam zonder concessies te doen aan de functionaliteit.

Als je lang bent of een voller figuur hebt, kunnen kleine tasjes zo weinig in het oog vallen dat ze totaal niet bijdragen aan je outfit. Kies in plaats daarvoor voor grotere, gestructureerde handtassen of draagtassen. Deze voldoen niet alleen aan je essentiële behoeften, ze vullen je stijl aan en creëren een evenwichtige, oogstrelende proportie.

Zoveel smaken zoveel vormen

Naast lichaamstypes zijn er meer feiten over de keuze van tassen die universeel toepasbaar zijn. Neem nu de vorm van een handtas, die is niet alleen subtiel maar vormt ook een krachtig aspect. Of je nu kiest voor een rechthoekige, vierkante, of een ronde tas, een bloem-vormige of eentje in hartvorm: je tas kan dynamiek toevoegen aan je outfit. Zo kunnen ronde tassen de algehele look een verzachtend geheel geven, terwijl vierkante tassen vaak een gevoel van orde toevoegen, waardoor een krachtiger, scherper statement ontstaat.

Stijlvolle handtas

Behalve praktische kennis, speelt ook visualisatie een rol bij het kiezen van de juiste tas. Ga eens met je handtas voor de spiegel staan, en let op je spiegelbeeld: voelt de tas als een verlengstuk van jezelf, of lijkt het eerder een opvallende toevoeging? Je tas moet harmoniëren met je lichaamsbouw, bijna alsof je een compleet plaatje ziet in plaats van een verzameling losse onderdelen.

Stel je verschillende scenario’s voor. Geeft de tas tijdens een diner daadwerkelijk de finishing touch aan je outfit? Of als je een dagje gaat winkelen, is je tas zowel praktisch als een fashion statement? Door jezelf in de spiegel te observeren, zul je duidelijker zien hoe goed de tas bij je past. 

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.