Maandthema juli & augustus – Wanderlust!

In de zomer zien de wegen in Europa een komen en gaan van enthousiaste vakantiegangers. Op weg naar de zon of juist uít de zon. Herinneren we ons nog de covid-zomers? Dat was wel andere koek. De wegen nooit zo rustig en de lucht nooit zo schoon. En wij mensen massaal onrustig. Inmiddels lijkt die tijd weer lang geleden en reizen we er weer lustig op los…

Wanderlust zit in de mens. Bij de één wat meer dan de ander, maar iedereen is er wel een beetje mee besmet. 

Wereldwijven (op) Wanderlust!

Een heerlijke strandvakantie in eigen Zeeland of liever naar pittoreske Griekse strandjes? Of toch die ultieme roadtrip door de VS of safari door Zuid Afrika, Botswana en/of Zimbabwe? Vakantie! We hear you

Want heus, vrije tijd vinden en nieuwe horizonten opzoeken is voor de wereldwijven niet anders. Nu zul je waarschijnlijk denken dat zij al op waanzinnige vakantiebestemmingen wonen. Klopt. Maar, zij leven daar natuurlijk net zo’n leven als jij in Nederland. Eentje waar hard gewerkt moet worden. Waar de kinderen achter de broek gezeten moeten worden en letterlijk bij de les gehouden. Waar de was niet vanzelf gewassen, gestreken en gevouwen in de kast komt. Of de boodschappen in de koelkast. Waar vakantie een welkome adempauze is in de waan van de dag. Wanderlust dus.

Opladen en weer door….! 

Ook wij snakken naar avontuur of simpelweg een paar weken terug in Nederland. Naar ouders. Familie. Lieve vrienden die we alweer een tijd fysiek niet hebben gezien. Oma’s en opa’s moesten misschien wachten om hun jongste lid van de familie in de armen te sluiten. Sommigen hebben een dierbare verloren en konden mogelijk ook niet bij het afscheid zijn. Reken maar dat idyllische stranden niet helpen als het noodlot toeslaat. 

Trouwens, Wanderlust is niet alleen maar fysiek ondernemen. De letterlijke vertaling van Wanderlust is het af)dwalen in je hoofd en hart naar een andere plek. Vaak associeren we dat met reizen maar Wanderlust is zoveel meer dan dat. Het is een verlangen om (even) uit de eigen leefwereld te stappen en naar andere dingen op zoek te gaan. Je te laten verrassen. Nieuwe ontdekkingen doen. Binnen en buiten jezelf.

Wanderlust! Reis je met ons mee? 

En precies over al die dingen schrijven wereldwijven het liefst. Inspireren we graag. Met onze verhalen willen we je de komende twee zomermaanden graag mee op reis nemen. Lees over bijzondere plekken waar het nu volop zomer is. Of juist winter! Geniet van indrukwekkende ontmoetingen. Gniffel bij hilarische (maar eigenlijk dus beetje domme) ervaringen terwijl we zelf altijd denken zulke ervaren reizigers te zijn. Droom mee en geniet van de zomer die komen gaat. En om je alvast wat inspiratie te geven, check deze wereldwijven die gasten ontvangen en verwennen in Zuid Afrika, Italië of Indonesië. En weet je dat er ook zorgtoerisme op Bonaire bestaat voor mensen die vanwege specifieke gezondheidszorg eigenlijk niet op vakantie durven?

De komende weken nemen we je graag mee op sleeptouw in onze Wereldwijven Wanderlust. En wie weet brengt het jou ook wel naar nieuwe bijzondere plekken en ontmoetingen.

Jouw reisverhaal!

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.