BEDRIJF VAN EEN WERELDWIJF

Overal wonen ze, Nederlandse vrouwelijke ondernemers. Stuk voor stuk bedrijven van Wereldwijven. Dit is een boek vol persoonlijke gesprekken over het proces van een eigen bedrijf opzetten. Over vallen en opstaan. Over geven en nemen. Over dromen maar uiteindelijk vooral over doen! De lezer zit als het ware even bij eenieder aan de keukentafel, pratend over ambities en kansen zien, over toepassen maar ook aanpassen in een ander cultuur. Over grenzen verkennen en grenzen verleggen. Over veilig ‘dromen van’ naar gewoonweg doodeng doen.

Precies dat laatste is de reden van dit boek. De vrouwen in dit boek willen inspireren. Willen motiveren. Allemaal hebben ze om heel verschillende redenen de stap gezet en zijn een bedrijf gestart. Vaak zonder enige ervaring of geen idee hoe precies en waar te beginnen, maar gaandeweg leerden ze. Elk verhaal van zekerheden durven opgeven en onzekerheden omhelzen is uniek en tegelijkertijd heeft het vele overeenkomsten.

Met dit boek hopen de Wereldwijven handvatten aan te reiken, want ook jij kan die stap zetten. Het kan ook jouw verhaal worden.

Liever luisteren? Dat kan! Want in 2020 verscheen het boek ´Bedrijf van een Wereldwijf´ook als luisterboek. Je kunt dat kopen via Luisterrijk of Storytell

WERELDWIJVEN

Allemaal waren ze lid van het Wereldwijven netwerk, schrijvend voor LINDAnieuws.nl. Nu hebben ze hun eigen verhaal opgeschreven. Boeiende en kleurrijke lotgevallen van Nederlandse vrouwen op diverse continenten. Neem een kijkje in het leven van de Wereldwijven.

‘Bijzondere verhalen van stoere vrouwen. Van ver weg, maar toch herkenbaar.’
– LINDAnieuws.nl

‘Een fraaie caleidoscoop aan impressies in mooie, goed geschreven verhalen.’
– Minister Lilianne Ploumen

De Wereldwijven doneren hun opbrengsten van dit boek aan She Decides, de organisatie die zich inzet voor zelfbeslissingsrecht van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

De Wereldwijven Boek