
Waarom een buitenlandse zorgverzekering handig is voor reizigers!
Is een buitenlandse zorgverzekering voor je (zaken)reis onzin? Nee! Sterker, soms is het zelfs verplicht. We vertellen je er in dit blog graag meer over!
Mijn ouders worden ouder… en ik woon ver weg
Ouderdom hoort bij het leven, maar als je ver weg woont van dierbaren, neemt het schuldgevoel toe met het klimmen van hun jaren. Omdat je niet de zorg en aandacht kan geven die je zou willen. Er onvoldoende voor hen kan zijn. Tijd voor een blog, want we praten er nauwelijks tot niet over.
We zijn bloedserieus: over schaamte, armoede en goede menstruatieproducten
Menstruatiearmoede is een complex probleem. Het is niet alleen armoede en schaamte, maar ook een gebrek aan publieke sanitaire voorzieningen en kennis over menstruatie. We hopen dat er door ieder artikel over het onderwerp verandering in komt omdat er zoveel goed producten op de markt zijn.
Op zoek naar geluk: maakt emigreren gelukkig?
Er zijn genoeg mensen die hun geluk buiten Nederland zoeken, maar vinden ze het daar ook? Hoe maakbaar is je eigen geluk eigenlijk? Een blog over geluksfactoren en de geluksbaseline in je expatleven. En zeker ook interessant om te lezen als je niet in het buitenland woont!
Stilstaan bij tuberculose: het is géén ziekte uit het verleden!
Ieder jaar is op 24 maart Wereld Tuberculose Dag. En dat is hard nodig want de ziekte is één van de dodelijkste virusziekten wereldwijd! Wereldwijf Marlies maakte het van nabij mee in Brazilië en greep de kans aan er dit blog over te schijven.
Hoe meditatie je kan helpen
We leren steeds meer over de positieve effecten van mediatie. In dit blog de laatste feiten op een rijtje. Heb jij een fijne meditatie-oefening? Deel die met ons!
Omgekeerde cultuurschok – Ik vind Nederland niet leuk meer!
Van alle Nederlanders die jaarlijks naar het buitenland verhuizen, keert ongeveer de helft terug. Die remigratie wordt vaak toch onderschat, want wat als je helemaal niet zo'n 'happy landing' hebt? En je ontdekt dat je je thuisland niet meer zo leuk vindt? Tijd om stil te staan bij de omgekeerde cultuurschok. Wat het is en hoe je ermee om kunt gaan.
Marthine Bos over vrouwen- en meisjesbesnijdenis: “Een heel complex verhaal”
Marthine Bos is medisch antropologe en door haar werkzaamheden in Afrika kon ze niet langer wegkijken voor vrouwen- en meisjesbesnijdenis. We wilden graag van haar weten waarom meisjesbesnijdenis zo moeilijk is te stoppen en wat in Nederland op dit gebied beter kan.