Wij zijn De Wereldwijven

Het unieke netwerk van Nederlandstalige vrouwen wonend in alle uithoeken van de wereld!

PLATFORM

In 2018 lanceerden we www.dewereldwijven.com, een platform en community met wereldwijde verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen vanuit de hele wereld. We schrijven over ondernemende, avontuurlijke en sterke wereldvrouwen. Of bespreken vrouwenrechten, gelijkheid en actuele kwesties. Maar we kunnen ook herkenbaar en kwetsbaar zijn over onszelf en onze twijfels. Onze verhalen weerspiegelen in ieder geval altijd onze persoonlijke visie vanuit een bijzonder wereldwijd perspectief.

BOEKEN

In 2018 en 2019 kwamen we samen in Amsterdam om elkaar in levende lijve te ontmoeten, een podium te bieden aan wereldwijven voor hun verhalen en om ons netwerk te vergroten. Deze events met een persoonlijke en ongedwongen sfeer werden goed bezocht en ondersteund door sociale ondernemingen met de ‘Doegoedie-bag’, lezingen en presentaties. In de toekomst zullen we dit zeker weer doen. Wil je een van onze wereldwijven boeken voor een lezing of een presentatie voor jouw eigen event? Vraag het ons en wij brengen je in contact!

EVENTS

In 2018 en 2019 kwamen we samen in Amsterdam om elkaar in levende lijve te ontmoeten, een podium te bieden aan wereldwijven voor hun verhalen en om ons netwerk te vergroten. Deze events met een persoonlijke en ongedwongen sfeer werden goed bezocht en ondersteund door sociale ondernemingen met de ‘Doegoedie-bag’, lezingen en presentaties. In de toekomst zullen we dit zeker weer doen. Wil je een van onze wereldwijven boeken voor een lezing of een  presentatie voor jouw eigen event? Vraag het ons en wij brengen je in contact!

COMMUNITY – HET WERELD WIJVEN WEB

In 2020 lanceren we het Wereld Wijven Web, een netwerkplek voor avontuurlijke, sociale, en ondernemende vrouwen. In deze community voeden we elkaar met ideeën, opdrachten, tips en adviezen. De wereld aan je voeten, of je nu in Nederland woont of in het buitenland! Heb je een vraag over een artikel of een onderwerp? Of ben je op zoek naar dé ideale reistips? Vraag het een wereldwijf. En denk bijvoorbeeld aan freelance samenwerkingen, huizenruil, het plaatsen van oproepjes of wederdiensten. Breng jouw kennis, producten of netwerk in en ga mooie wereldse verbindingen aan.

SAMENWERKEN

De Wereldwijven werken samen met NGO’s en (sociale) ondernemingen die de wereld een beetje mooier maken. Van sieraden uit Nepal, plantaardige voeding en duurzame onderbroeken tot recyclebare dekbedden, ‘groene’ vakanties en strijders voor vrouwenrechten. Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende verhalen van bedrijven en organisaties.

ZONDER GRENZEN

Kortom De wereldwijven brengen eerlijke verhalen die je blik op de wereld verruimen en zoeken verbinding door hun netwerk wereldwijd te vergroten. Hierbij laten we het ‘lawaai’ achterwege en blijven ver weg van ruis en sensatie. Goede verhalen en vruchtbare samenwerkingen; zo verkennen we samen met jou onze eigen leefwereld en die van de vrouwen om ons heen. Omdat we geloven dat storytelling en sisterhood de wereld een beetje mooier maken!

De Wereldwijven

DE REDACTIE

SASKIA

Hi, ik ben Saskia van Alphen en woon in de Verenigde Staten.

Ik ben geboren in Peru en getogen in verschillende landen waaronder Kenya en Nederland en woon nu met man en drie pubers in San Diego.

WERK

Na de geboorte van onze jongste, alweer 10 jaar geleden, heb ik mijn baan opgezegd en dat bleek tevens het startschot voor ons gezin het roer om te gooien want nog geen 1.5 jaar later woonden we in de UK, gevolgd door Chicago en San Diego, waar we nu wonen. In Chicago schreef ik voor de rubriek De Wereldwijven van LINDAnieuws.nl en ben sinds het moment dat diezelfde wereldwijven hun eigen platform oprichtten in 2017, vaste blogger gebleven. Met dit platform heb ik twee boeken gepubliceerd, waarvan het meest recente “Bedrijf van een Wereldwijf”. Voor dit boek heb ik niet alleen alle vrouwen geïnterviewd maar was ik ook verantwoordelijk voor de eindredactie. Daarnaast schrijf ik gedichten en werk ik aan een serie verhalen over een nieuwsgierig varkentje voor de allerkleinsten. Behalve dat ik gek ben van het geschreven woord, houd ik ook van beeld. Fotografie. De rode draad in mijn leven is -afhankelijk van de flow waarin ik mij bevind- dat ik woord verbeeld of … beeld verwoord.

VROUWEN IN DE WERELD

zijn voor mij vrouwen die op eigen houtje de wereld een stukje mooier maken. Die de worsteling van andere vrouwen zien en er iets aan proberen te doen. Die kracht zit soms in kleine dingen zoals mooie goede Ondersteunende BH’s kopen voor vrouwen in opvanghuizen. Of achter fondsen en subsidies jagen zodat slachtoffers van seksueel geweld een veilige plek krijgen en geholpen worden met het vinden van hun eigenwaarde, een baan, een toekomst zonder zich te hoeven schamen voor hun verleden.

DE WERELDWIJVEN

brengt als platform ogenschijnlijk alledaagse maar bijzondere verhalen bij elkaar van maar liefst 160 Nederlandse vrouwen in alle windstreken. Het zijn zijn stuk voor stuk verhalen die inspireren, energie geven en een frisse blik werpen op uiteenlopende sociaal maatschappelijke onderwerpen waarbij DE VROUW centraal staat. Behalve storytelling, kijken wij als redactie continue ook naar nieuwe ontwikkelingen en trends in de samenleving en belichten deze als wij denken dat het nodig is!

Big hug, Saskia