Wij zijn De Wereldwijven

Het unieke netwerk van Nederlandstalige vrouwen wonend in alle uithoeken van de wereld!

PLATFORM

In 2018 lanceerden we www.dewereldwijven.com, een platform en community met wereldwijde verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen vanuit de hele wereld. We schrijven over ondernemende, avontuurlijke en sterke wereldvrouwen. Of bespreken vrouwenrechten, gelijkheid en actuele kwesties. Maar we kunnen ook herkenbaar en kwetsbaar zijn over onszelf en onze twijfels. Onze verhalen weerspiegelen in ieder geval altijd onze persoonlijke visie vanuit een bijzonder wereldwijd perspectief.

BOEKEN

Naast onze storytelling op de website, hebben we inmiddels ook prachtige verhalen gebundeld in twee uiteenlopende boeken!

Wereldwijven. 27 Portretren van grensverleggende Nederlandse vrouwen – Ons eerste boek kwam uit in 2017 en neemt je mee over landsgrenzen en het wel en wee van leven in een andere cultuur. Uiteenlopende verhalen met raakvlakken rondom thema’s als liefde, verdriet, ambitie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk met heel veel couleur locale en prachtige foto’s. Ga mee op reis en neem een kijkje in de wereld van De Wereldwijven.

Bedrijf van een Wereldwijf. 35 portretten van ondernemende Nederlandse vrouwen wereldwijd – In 2019 besloten we een boek te schrijven over vrouwelijk ondernemerschap. Auteur en redactielid Saskia zocht maar liefst 35 Nederlandse vrouwen in heel verschillende bedrijfssectoren op en vroeg hen naar het proces van een eigen bedrijf in het buitenland opzetten. Over vallen en opstaan. Over geven en nemen. Over dromen maar uiteindelijk vooral over doen! Met dit boek hopen de Wereldwijven handvatten aan te reiken, want ook jij kan die stap zetten. Het kan ook jouw verhaal worden.

Nieuwsgierig? Beide boeken staan voor je klaar om te bestellen op de boekenplank.

EVENTS

Sinds onze oprichting in het voorjaar van 2017 is ons doel om jaarlijks een bijzonder live-event op te zetten. Deze events zijn niet alleen een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je netwerk uit te breiden, maar bieden wereldwijven ook een podium voor hun verhalen.

In 2018 kwamen we voor het eerst bijeen in Amsterdam, op de unieke locatie van ‘A beautiful mess’ in Amsterdam. Storytelling is waar ons platform om draait, en tijdens dit event hielden zeven vrouwen hun bevlogen verhaal in de vorm van een korte Ted-talk. Waarom ze doen wat ze doen zodat de wereld een klein beetje mooier wordt. Het werd een inspirerende avond en smaakte naar meer!

In 2019 lanceerden we ons tweede boek “Bedrijf van een Wereldwijf!” en vormde vrouwelijk ondernemerschap de rode draad van de avond. Een aantal van de geïnterviewden uit het boek waren aanwezig en we stelden vragen die niet in het boek aan bod waren gekomen. Het werd een zeer interactieve avond want ook het publiek betrokken we in de discussie met bijzondere opdrachten. En net als tijdens het event het jaar ervoor, verzorgden de mensen van de unieke locatie ‘A beautiful mess’ voor een hapje en een drankje!

Beide events, ondersteund door sociale ondernemingen, interessante lezingen én een fijne doegoedie-bag, hadden een persoonlijke en ongedwongen sfeer en zijn goed bezocht. Helaas hebben we vanwege de pandemie een pauze moeten inlassen, maar we willen snel weer een mooi evenement organiseren! Zie jij mogelijkheid voor een samenwerking? Qua inhoud, locatie of wat anders?

Of zou je één van onze wereldwijven willen boeken voor een lezing of een presentatie voor jouw eigen event? Vraag het ons en wij brengen je in contact!

SAMENWERKEN

De Wereldwijven werken samen met NGO’s en (sociale) ondernemingen die de wereld een beetje mooier maken. Van sieraden uit Nepal, plantaardige voeding en duurzame onderbroeken tot recyclebare dekbedden, ‘groene’ vakanties en strijders voor vrouwenrechten. Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende verhalen van bedrijven en organisaties. Interesse, neem contact met ons op

ZONDER GRENZEN

Kortom De wereldwijven brengen eerlijke verhalen die je blik op de wereld verruimen en zoeken verbinding door hun netwerk wereldwijd te vergroten. Hierbij laten we het ‘lawaai’ achterwege en blijven ver weg van ruis en sensatie. Goede verhalen en vruchtbare samenwerkingen; zo verkennen we samen met jou onze eigen leefwereld en die van de vrouwen om ons heen. Omdat we geloven dat storytelling en sisterhood de wereld een beetje mooier maken!

De Wereldwijven

DE REDACTIE

SASKIA

Hi, ik ben Saskia van Alphen en woon in de Verenigde Staten.

Ik ben geboren in Peru en getogen in verschillende landen waaronder Kenya en Nederland en woon nu met man en drie pubers in San Diego.

WERK

Na de geboorte van onze jongste, alweer 10 jaar geleden, heb ik mijn baan opgezegd en dat bleek tevens het startschot voor ons gezin het roer om te gooien want nog geen 1.5 jaar later woonden we in de UK, gevolgd door Chicago en San Diego, waar we nu wonen. In Chicago schreef ik voor de rubriek De Wereldwijven van LINDAnieuws.nl en ben sinds het moment dat diezelfde wereldwijven hun eigen platform oprichtten in 2017, vaste blogger gebleven. Met dit platform heb ik twee boeken gepubliceerd, waarvan het meest recente “Bedrijf van een Wereldwijf”. Voor dit boek heb ik niet alleen alle vrouwen geïnterviewd maar was ik ook verantwoordelijk voor de eindredactie. Daarnaast schrijf ik gedichten en werk ik aan een serie verhalen over een nieuwsgierig varkentje voor de allerkleinsten. Behalve dat ik gek ben van het geschreven woord, houd ik ook van beeld. Fotografie. De rode draad in mijn leven is -afhankelijk van de flow waarin ik mij bevind- dat ik woord verbeeld of … beeld verwoord.

VROUWEN IN DE WERELD

zijn voor mij vrouwen die op eigen houtje de wereld een stukje mooier maken. Die de worsteling van andere vrouwen zien en er iets aan proberen te doen. Die kracht zit soms in kleine dingen zoals mooie goede Ondersteunende BH’s kopen voor vrouwen in opvanghuizen. Of achter fondsen en subsidies jagen zodat slachtoffers van seksueel geweld een veilige plek krijgen en geholpen worden met het vinden van hun eigenwaarde, een baan, een toekomst zonder zich te hoeven schamen voor hun verleden.

DE WERELDWIJVEN

brengt als platform ogenschijnlijk alledaagse maar bijzondere verhalen bij elkaar van maar liefst 160 Nederlandse vrouwen in alle windstreken. Het zijn zijn stuk voor stuk verhalen die inspireren, energie geven en een frisse blik werpen op uiteenlopende sociaal maatschappelijke onderwerpen waarbij DE VROUW centraal staat. Behalve storytelling, kijken wij als redactie continue ook naar nieuwe ontwikkelingen en trends in de samenleving en belichten deze als wij denken dat het nodig is!

Big hug, Saskia