Ook last van eenzame sokken? Qnoop lost het probleem op. Mooi voor vaderdag!

Het is een mysterie dat waarschijnlijk even oud is als de wasmachine! Waar gaan in vredesnaam al die sokken naartoe waarvan je er na het wassen nog maar eentje van terugvindt? Tuurlijk je vindt er altijd wel eentje terug onder de kast of je bed, maar heel wat andere sokken blijven voor eeuwig alleen…

In mijn geval liggen ze een half jaar in een mandje boven de wasmachine te wachten totdat ik broer of zus wellicht nog terugvindt. 

250 miljoen verdwenen sokken per jaar in Nederland

En echt iedereen heeft met dit raadsel te maken. Mensen verliezen gemiddeld bijna 16 sokken per jaar. Dat zijn 250 miljoen sokken alleen al in Nederland! In de Verenigde Staten bestaat zelfs een National Lost Sock Memorial Day! Ieder jaar worden op 9 mei al die eenlingen uit dat mandje boven de wasmachine ritueel weggegooid. 

Een hongerige wasmachine

Maar worden die dan allemaal opgegeten door de wasmachine? Ja dus! In iedere wasmachine zit een kier tussen de trommel en de rubberen rand. Daar komen soms sokken in terecht die langzaam door die kier heen gedrukt worden. Op een gegeven moment blijven ze daar zo lang hangen, dat ze als het ware ‘oplossen’ en het water de resten wegspoelt. Weg is je sok…Wat een ‘waste’ en weinig duurzaam dus! 

De sok van Columbus

QNOOP, een sokken-label uit Amsterdam heeft er wat op gevonden Zij maken prachtige sokken van hoge kwaliteit die ook nog duurzaam zijn! QNOOP ontwerpt namelijk sokken met een knoop aan de ene en een lus aan de andere sok. Op deze manier kunt je de sokken aan elkaar binden voordat je ze wast. Nooit meer eenzame sokken! 

Daarnaast gelooft QNOOP dat alles wat je maakt in balans moeten zijn met onze planeet. De productie van GOTS gecertificeerd bio-katoen dat gebruikt wordt voor de sokken, verbruikt 50% minder water dan dat van genetisch gemodificeerd katoen en bovendien worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt die de grond vervuilen. Ook de labels zijn gemaakt van gerecycled karton en zelfs de knoop is biologisch afbreekbaar. 

Speciaal voor vaderdag! 

Hoe mooi zou het zijn als alle vaders van Nederland een paar sokken met zo’n knoopje op vaderdag zouden krijgen! Dat zijn toch een hoop minder eenzame sokken per jaar! 

Speciaal voor vaderdag geeft QNOOP 20% korting op hun sokken collectie! Vergeet niet de kortingscode Wereldvaders in te vullen bij aankoop!

QNOOP, bring it together! 

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.