Zullen we even een bakkie doen met Bundles en Moyee?

door gepubliceerd op 29 augustus 2018Tags: , , , , ,

Die vraag stellen we elkaar natuurlijk vaak. Koffie drinken met vriendinnen is nu eenmaal heerlijk. Maar waar komt jouw koffie eigenlijk vandaan? Wie plukken en sorteren de bonen? En worden ze eerlijk betaald? Waarom gebruik je die cupjes eigenlijk ieder dag? Hoeveel aluminium afval is dat eigenlijk? Stel jij jezelf deze vragen ook wel eens als je koffie zet?

Koffie met de Wereldwijven

De Wereldwijven vinden hun kopje koffie heel belangrijk. En niet alleen omdat we er iedere ochtend mee wakker worden. In landen waar koffie vandaan komt, is het namelijk een belangrijke werkgever voor vrouwen. De lonen en arbeidsvoorwaarden zijn echter vaak laag en de ‘koffiebusiness’ verder in de keten is vooral een mannenwereld. Vrouwen die in de koffie industrie werken, zitten niet in de export, trading en analyse. Ze hebben bovendien minder toegang tot de landbouwmiddelen. Het ontbreekt hen zodoende vaak aan ondersteuning en zakelijke netwerken om hun koffie zelf op de markt te brengen. Het schrijnende is dat ze bovendien meer en meer de zware taken van mannen overnemen omdat die de plantages tegenwoordig verlaten. Het is een zwaar bestaan aangezien ze op het veld werken, hun gezin verzorgen én het huishouden doen. En voor wie lager op de ladder staat, zoals de koffiepluksters, is seksueel misbruik op koffieplantages helaas ook nog de harde realiteit.

De koffie industrie kenmerkt zich sowieso niet door eerlijke handel… Ook niet voor mannen. Koffieboeren krijgen lang niet de eerlijke prijs voor hetgeen ze produceren. In de koffieketen is er dus heel veel mis. Tijd voor actie!

Doe mee met de koffierevolutie!

Dat vinden de bedrijven Moyee en Bundles ook en dus werken ze samen aan een ware koffierevolutie. Eerlijk en duurzaam zaken doen in een circulaire economie is namelijk hun core business. Ze lanceren nu het Moyee koffie abonnement!  Bij dit abonnement maak je gebruik van een Siemens volautomaat espressomachine en krijg je verse koffiebonen van Moyee thuis naar behoefte aangeleverd. Zo heb je iedere dag alles wat je nodig hebt in huis voor een slim en lekker kopje koffie vol impact. Naast een heerlijk kopje koffie op een makkelijke manier draag je zo bij aan een mooi verhaal over een eerlijke verdeling van welvaart en een afvalvrije circulaire economie.

Hoe dan?

Bundles en Moyee combineren een steengoede fabrikant van apparaten (Siemens), een duurzame leverancier van koffie (Moyee) en slimme internettechnologie (Bundles). 

Siemens blijft tijdens de totale levensduur verantwoordelijk voor het koffiezetapparaat. Precies volgens de principes van de circulaire economie: door efficiënt onderhoud, reparatie, refurbishment, remanufacturing en recycling kunnen we meer waarde uit elektrische apparaten halen.

Moyee produceert radically good coffee volgens de ‘FairChain’ principes. Dat betekent dat ze de koffie niet alleen verbouwen in Ethiopië, maar dat ze ook de bonen daar branden en verpakken. Daardoor ontstaat werkgelegenheid, kennis en winst. En dat is hard nodig!

Door het apparaat aan te sluiten op het internet zorgt Bundles dat het beste kopje koffie voor iedereen makkelijk bereikbaar is. Zo kunnen we bijvoorbeeld meten hoeveel kopjes koffie je drinkt en weten we precies wanneer we de volgende lading koffie moeten verzenden zodat je altijd verse bonen in huis hebt.

50 gratis kopjes koffie voor wereldwijven

Bundles en Moyee bieden jullie nu 50 kopjes koffie gratis aan als je een abonnement neemt. Vul de kortingscode wereldwijven in en je drinkt iedere ochtend topkwaliteit FairChain koffie en je hebt altijd koffie in huis via automatische bezorging door je brievenbus. Bovendien maak je gebruik van een Siemens volautomaat espressomachine met volledige onderhouds- en prestatiegarantie. Kortom geen investering én veel impact door een bijdrage aan de welvaart in Ethiopië en een afvalvrije circulaire wereld! 


Foto’s in artikel eigendom van Bundles en Moyee

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.