Gevonden! De perfecte voor- en najaar vakantiebestemming

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 29 december 2022Tags: , , , ,

De dagen worden steeds korter, kouder en donkerder. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om in het (vroege) voorjaar nog op vakantie te gaan of… zelfs te gaan overwinteren! Als je besluit om naar een ander land te gaan, wil je natuurlijk wel een goede keuze maken en kiezen voor een warme plaats. Wil je tijdens de Hollandse winter nog weg of juist ná de zomer? Altijd goed om uit te zoeken wat het weer precies doet in die maanden, want je wilt natuurlijk voorkomen dat jij er bent als het weer ook daar net is omgeslagen!

Zoek jij een vakantiebestemming om de kou in Nederland te ontvluchten? Hieronder vertellen we over twee heerlijke bestemmingen om heen te gaan in het voorjaar! Of najaar als je graag ver vooruit plant, want ook dan is het hier prima vertoeven.

Kreta – Heerlijke voor- en najaar vakantiebestemming

Je kunt het beste tussen april en november op vakantie naar Kreta gaan en dus is het een groot deel van het jaar genieten van het heerlijke klimaat op Kreta. De temperatuur is vanaf april tot en met november lekker warm en er is weinig neerslag. Augustus is de warmste maand met zo’n 28 graden en januari de koudste maand met zo’n 14 graden. Vergeleken met Nederland is het in januari dus nog altijd super lekker. Zeker als je bedenkt dat je in Nederland grote kans hebt dat het dan vriest.

Gemiddeld genomen is het het hele jaar in Kreta zo’n 21 graden. Dit maakt dat Kreta een mediterraan klimaat heeft en een heerlijke vakantiebestemming is. Net zoals in Nederland, verschilt de temperatuur per seizoen natuurlijk ook in Kreta. Er zijn maanden dat het heel warm is en er vrijwel geen neerslag valt, maar er zijn ook maanden dat het wat kouder is en meer neerslag valt. We zullen per seizoen de temperaturen en neerslag delen.

De wintermaanden zijn december, januari en februari en dan is de temperatuur gemiddeld 15 graden en valt er gemiddeld 38 mm neerslag.  De lente begint in maart en duurt tot en met mei. In deze drie maanden is de gemiddelde temperatuur 18,5 graden en er valt zo’n 12 mm neerslag. Net als in Nederland, loopt de zomer van juni tot en met augustus en de temperatuur is in deze maanden gemiddeld 26,5 graden. Er valt nauwelijks regen: gemiddeld maar 1 mm neerslag gedurende deze drie maanden! Tot slot de herfst. Die loop van september tot en met november met gemiddeld 22 graden en er valt gemiddeld 15,5 mm neerslag in deze maanden. 

Deze plek is het hele jaar door heerlijk!

Wil je het hele jaar genieten van heerlijke temperaturen op je vakantiebestemming? Dan kun je naast Kreta ook kiezen voor de Canarische Eilanden. Het klimaat op de Canarische Eilanden is nóg beter dan in Kreta, want hier is het zelfs in december nog gemiddeld 20 graden. De gemiddelde temperatuur in januari is hier 19 graden, dus als je wilt overwinteren, zijn de Canarische Eilanden een uitstekende keus! Wie hier een vakantie huisje koopt, kan dus heerlijk afwisselen. Dan breng je de wintermaanden door op de Canarische Eilanden en de zomermaanden lekker in Nederland. 

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.