Langer dan een maand op reis? Zorg dat je dit geregeld hebt!

Gastschrijfster

Echte reisliefhebbers gaan er graag voor langere tijd op uit! Hoe lekker is het om even helemaal los te komen van het leven in Nederland en voor een maand of langer de wereld te verkennen door van plek naar plek te trekken, meer over jezelf te leren en nieuwe mensen te ontmoeten? Mits je portemonnee het toestaat is het altijd een fantastisch idee om voor langere tijd op reis te gaan. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je voor langere tijd niet in eigen land blijft.

Een goede reisverzekering is bijvoorbeeld belangrijk en soms zelfs van levensbelang. Wat moet nou echt geregeld zijn als jij langer dan een maand op reis gaat? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rijtje.

Een goede reisverzekering

Om zorgeloos op reis te kunnen is een fijne reisverzekering een absolute must. Een reisverzekering dekt onverwachte kosten door bijvoorbeeld medische nood, diefstal of verlies van spullen op de luchthaven. Klik voor meer informatie over een goede reisverzekering.

Als je veel reist is een doorlopende reisverzekering de beste optie, maar als je eenmalig op reis gaat is een kortlopende reisverzekering voldoende. Deze dekt de onverwachte kosten vanaf het punt van vertrek tot de aankomst op bestemming. Neem eens een kijkje op allianzdirect.nl en check je opties voor een reisverzekering.

Wie let er op het huis?

Als je langere tijd weggaat, moet je je huis zo goed mogelijk achterlaten. Het is een beetje een open deur: maar schakel alle gaskranen en lichten uit. Geef de sleutel aan iemand die je vertrouwt. Deze persoon kan de planten water geven en naar binnen bij eventuele calamiteiten. Geef inbrekers geen kans om gebruik te maken van je afwezigheid en installeer bijvoorbeeld een bewegingssensor zodat er een lamp aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo lijkt het alsof je thuis bent en durven eventuele inbrekers niet verder binnen te dringen. 

Slim pakken

Als je voor langere tijd weggaat moet je nou eenmaal meer spullen meenemen dan wanneer je een midweekje weg bent. Probeer dus zo slim mogelijk te pakken en denk aan deze (digital) nomad-regel-één: praktisch gaat echt boven stijlvol en hip. Neem niet te veel kleren mee, maar zoek naar accommodaties met wasmachines. Ga uit van maximaal twee paar schoenen: een set schoenen om op te wandelen (deze draag je tijdens de reis) en wat sandalen voor de hete dagen. En last but not least, een grote rugzak reist eigenlijk altijd prettiger dan een rolkoffer. Niet in de laatste plaats vanwege de duurzaamheid…

Alles goed geregeld en gepakt? Geniet onbezorgd en met veel plezier van je mooie reis!

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.