Vrouwenbesnijdenis, een gedicht…

Marijke Rolf

Mijn brein wil dichten
maar dat beeld staat me niet aan.
Ik ga vrijelijk berichten
over wat vrouwen ondergaan.

Want keuzeklanken disharmoniëren
in de onuitvoerbare spagaat
van waaruit moeders initiëren
hoe het hun dochtertjes vergaat:

Een getekend leven
binnen de gemeenschap?
óf Ongeschonden rechten
en een gedwongen uitstap?

Over dit Wereldwijf: Marijke Rolf - Nederland

Hoi! Ik ben Marijke. Sinds 2008 woon ik weer in mijn geboortestad Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Voor mijn debuut #Oesterparel volgde ik schrijfcursussen aan de Schrijversvakschool in mijn studentenstad, Amsterdam. Creatieve schrijfopdrachten vervul ik via mijn website. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen die mij raken vanwege hun onafhankelijk denken en handelen.