35 push-ups tegen het geweld voor 35% van alle vrouwen in de wereld

ActionAid

25 augustus 2019

Op 1 oktober start deze challenge en werken de deelnemers gedurende 35 dagen toe naar 35 push-ups! Dat getal staat symbool voor de 35 procent van alle vrouwen in de wereld die te maken krijgt met een of andere vorm van geweld.

ActionAid roept iedereen die wil, vrouwen en mannen, op om deel te nemen aan deze challenge en op die manier te helpen bij het tegengaan van geweld tegen vrouwen in de wereld.

35 push-ups per dag

35 push-ups achter elkaar is geen eenvoudige opgave. In samenwerking met de Amsterdamse sportschool de Vondelgym is een trainingsschema ontwikkeld dat je stap voor stap begeleidt.

Marije Boomsma, mediamanager bij Vondelgym doet zelf ook mee: “Met deze challenge maak je jezelf sterk. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarnaast is het ook een symbolische challenge: door de oefeningen sta je stil bij de vele vrouwen in de wereld die geen baas zijn over hun eigen lichaam.”

Ook presentatrice Geraldine Kemper, sinds april 2019 ambassadeur van ActionAid, steunt de campagne.: “Tijdens mijn reizen heb ik veel vrouwen ontmoet, met soms heftige en verdrietige levensverhalen,” vertelt ze. “Als vrouw realiseer ik me dat we elkaar moeten steunen. Daarom maak ik me letterlijk sterk voor vrouwenrechten tijdens de Women’s Rights Challenge.”

Neem deel aan deze challenge!

Door deelname aan de challenge zamelen deelnemers een bedrag in voor het werk van ActionAid om geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Nog altijd een van de meest voorkomende mensenrechtenschendingen.

ActionAid werkt samen met vrouwen in meer dan 45 landen aan een eerlijke, duurzame wereld zonder armoede en ongelijkheid. Dat gebeurt door voorlichting en training in de landen zelf, maar ook door internationale campagnes en lobbywerk.

Kijk voor meer informatie op womensrightschallenge.nl en deel de campagne met de hashtag #35voor35.

Geraldine Kemper voor ActionAid


Over dit Wereldwijf: ActionAid

ActionAid
ActionAid steunt mensen in ontwikkelingslanden om op te komen voor hun rechten. In meer dan 45 landen werken we zij aan zij met voorvechters van een eerlijke wereld. Met mensen die een vuist maken tegen onrecht en die net als wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Vrouwenrechten staan hierbij centraal.