Post uit the USA: Embrace for Impact!

door gepubliceerd op 3 november 2020Tags: , , , , ,

Vandaag zullen De Wereldwijven uit de Verenigde Staten berichten op Instastories over de verkiezingen in de Verenigde Staten. Wonend in New York, Washington DC, San Francisco, San Diego en Florida, hebben we de hele dag een lijntje van de East Coast naar de West Coast. Allemaal houden we ons hart vast voor wat komen gaat. 

Lisette uit Washington: ‘Ik houd echt mijn hart vast en zie het nog alle kanten opschieten, ondanks de goede polls voor Biden. Had Hillary ook. Ik ging vanmorgen een itempje draaien voor Shownieuws bij The Capitol en het raakte me zo dat je weer al die winkels en kantoren dichtgetimmerd ziet. Ik sprak onder andere over Lady Gaga die gisteren met Biden in Pennsylvania mee was bij de rally en die ook alweer online werd afgeslacht door Trump &co. Niet dat ze zich daar iets van aantrekt, maar dit niveau en klimaat is toch om te janken. Het is allemaal maar normaal geworden om een agressieve bully te zijn en zelfs geweld niet schroomt. Een kennis van mij hier uit de buurt is zelfs de stad uitgegaan voor een weekje vanwege eventuele rellen…waar GAAT dat over!?!?

Ing uit Florida: ‘Ben op pad gegaan in onze blauwe county… De dame op de hoofdfoto had veel te vertellen. Dat ze zich in de 50 jaar dat ze presidenten heeft gekozen, ze zich nog nooit zo’n zorgen heeft gemaakt. Haar man was onlangs klem gereden door Trump supporters met zijn auto omdat het duidelijk was dat hij op Biden stemt. De dame zelf heeft de ervaring uitgescholden en geïntimideerd worden door Trumpers omdat ze een Biden t-shirt draagt…. Dat gezegd hebbende, haar Biden bril vind ik geweldig!’

Lies uit Washington: ‘Gisteren een van de vele karavaans vol Trumpers zien langsrijden. Intimiderend en naar gezicht, zo in your face in deze overwegend blauwe staat en stad.’

Sandy: uit Washington DC: ‘Ik heb de laatste tijd veel met Republikeinen gesproken voor mijn productiewerk voor de NOS. Ook aan die kant verhalen over agressie en angst. Mevrouw haar scootmobiels met Trumpbordje was vernield.’

En, hoe voelen we ons vanochtend? 

Ingeborg uit New York: ‘Het voelt echt als stilte voor de storm vannochtend. Al die anchors op het nieuws die tot rust manen…Ik ben gewoon misselijk van de spanning wat deze dag gaat brengen.’

Lies uit Washington: ‘Ik ben er ook zo onrustig van. Met Halloween vonden we Trump stickers op snoep. Het is overal, werkelijk idioot. Gisteren nog rondje mooi DC gedaan. Maar al wat je ziet is houten platen, hekwerken, dranghekken, en nog meer hout. Sober, donker en verlaten. Angstig en afwachtend.’

Mariel uit San Franciso: ‘Heel nerveus. Wat die malloot en zijn aanhang kan doen.’

Saskia uit San Diego: ‘Het is natuurlijk van de zotte zoals de wapenwinkels al maanden zulke goede zaken doen … Ik wil er NIET aan denken of uberhaupt geloven maar ja. Uch.’

Sandy uit Washington: ‘Zo gek, ik ben juist heel gelaten. Denk echt dat Biden gaat winnen, maar ik vind het zo’n on-inspirerende figuur, dat ik van die gedachte niet eens blij kan worden. En als ie wint, dan zijn we er nog lang niet. Er moet nog zoveel gebeuren en de tegenstellingen zijn zo groot en onoverbrugbaar… kan niet wachten tot Kamala het roer overneemt… (door ‘omstandigheden’)’

Mariel uit San Francisco: ‘Ik ben ook totaal niet geïnspireerd door Biden maar hoop dat zijn kabinet met Kamala, Pete, en anderen de inspiratie en face kunnen zijn. Er komt een dag.’

Marijke uit New York: ‘Any functioning adult zou beter zijn dan Trump, dus dat Biden wint. Maar hoe fantastisch zou het zijn, een jonge vrouw als president…Dat een Wereldwijf het stuur pakt!’

Carol uit San Francisco: ‘Ik ben net wakker met knoop in m’n maag. Succes allemaal!’

Wat gaan we doen vandaag?

Ingeborg: ‘Ik ga zo even naar de Trump Tower om poolshoogte te nemen.’

Mirjam: ‘Ik ga straks ook ff Washington in.’

Saskia: ‘Ik ben blij dat er vandaag ook voldoende afleiding is met kids rondrijden! En zometeen eens boodschappen doen. Ik kreeg tip van vriendinnetje die nogal spiritueel bezig is. Volg die tip maar braaf op en geeft ook weer afleiding! Thuis vreet ik alleen maar m’n nagels op. Trump zou verliezen. Voor wat het waard is hoor! Maar denk dat linksom of rechtsom misschien een aangevulde koelkast & voorraadkast altijd handig is. Dus op pad voor wc papier hier. ‘

Mariel: ‘Goed idee, ga ook even toiletpaper en keukenrol bestellen. Voor het geval we een burgeroorlog krijgen.’

Marijke: ‘Wij hebben ook wat extra’s ingeslagen. Mijn man grapte nog: “zullen we het bad ook maar vol laten lopen?” Zodat we voorraad water zouden hebben. Niet serieus bedoelt natuurlijk maar dat zoiets in hem opkomt is niet geheel uit de lucht gegrepen.’

Lies: ‘Hier ook. Puur uit voorzorg extra boodschappen, tanks vol, en zelfs contanten in huis gehaald. You never know. Baat het niet… totaal ridicuul. Life anno 2020. Maar verder mocht ik een ochtend meeknutselen met zoonlief voor een school project over de Cheyenne Tribe. Leerzaam en zeer goede afleiding!’

Carol: ‘Net m’n eerste verkiezingsbijeenkomst gedaan voor 5-uur show. Nu naar huis, kinderen achter hun laptop en dan voorbereiden voor mediaopdracht 2.’ 

Mirjam: ‘Hier is dochter bezig met huiswerk over de Boston Massacre, heel opwekkend…’

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.