Thema December: Food for Thought

Wat vliegt de tijd! We rennen over een aantal weken 2021 alweer uit. Sommigen kunnen niet wachten omdat de plannen voor 2022 alweer liggen te spartelen in de startblokken. Of omdat 2021 gewoon wéér een stom jaar was. Anderen zien het misschien somberder en maken eigenlijk helemaal geen haast. Want, laten we wel zijn: 2021 of 2022. What’s the difference?

Links,- of rechtsom, het afgelopen jaar heeft zeker veel food for thought gegeven. In december hebben we vaak de neiging even achterom te kijken, erover te reflecteren en de reset-knop in te drukken. Wat heeft het jaar mij gebracht, hoe voelde dit en hé, wat ga ik nu anders doen?

Wereldwijven vertellen

Dit afgelopen jaar zijn ook elf maandthema’s de revue gepasseerd. We schreven over Vrouwelijke veerkracht en Vrouwenzaken waarbij we natuurlijk prachtige persoonlijke overwinningen in de schijnwerpers zetten, maar zeker ook niet voorbij gingen aan persoonlijke pijn.

We vroegen ons af in hoeverre Geld nou echt gelukkig maakt, hoe het met onze Planet Earth gesteld is en hoe Duurzaam we willen zijn. Aandacht hadden we ook voor Changemakers, zij die een verschil proberen te maken. Trots zijn we op al die Wereldwijven en wereldmeiden die oog hebben voor (sociale) issues op lokaal niveau en met hun onderneming kleine stappen weten te maken. Met het thema Liefde & Saamhorigheid sneden we de overeenkomsten, maar ook de verschillen binnen culturen aan. En hoe is het als je twee culturen op één kussen hebt? Of als je besluit uit elkaar te gaan. Een scheiding heeft extra impact als je in het buitenland woont. Onze eigen ervaringsdeskundigen schreven erover.

Natuurlijk stonden we ook stil bij de dingen die ons gelukkig en gezond houden in Happy and healthy en eindelijk, deze zomer mocht het weer: reizen. We kregen groen licht om onze Wanderlust te stillen en de tijd om (even) adem te halen. Het leverde twee heerlijke maanden inspiratie naar bijzondere plekken op. Dichtbij of juist ver weg. Last but not least bespraken we Taboes en andere geheimen en onderzochten, nog vorige maand, de Lerende wereld!

Durf vooruit te kijken

Dat was onze storytelling voor 2021 in vogelvlucht. Een jaar boordevol inspiratie, maar ook een jaar van tegenstrijdigheden. Wie had gedacht dat het virus nog steeds een kat & muis spel met ons mensen speelt? Wij zeker niet. Het stelt ons nog iedere dag op de proef: de wetenschap, de politiek, de samenleving. Ons wereldwijven. Jou.

Wereldwijven weten dat plannen plots kunnen veranderen door onvoorziene omstandigheden. Covid maakte het er dit jaar voor velen van ons zeker niet makkelijker op. Zoals de voortdurende onzekerheid of je nu wel of niet deze zomer je familie en andere dierbaren kon bezoeken. Of dat zij jou konden opzoeken. Met de Kerstdagen in het vooruitzicht, is dit nog nog steeds zo… We zijn best gepokt en gemazeld en houden altijd in ons achterhoofd rekening met een plan B, maar leuk is anders. Toch, weten we ook; soms blijkt plan B, achteraf, beter uit te pakken dan plan A.

Maar, welke situatie ook, dóór moet je en echt het helpt om te denken in mogelijkheden. Met onze verhalen deze maand proberen we je ook die inspiratie te geven. Net dat juiste zetje. Het spreekwoordelijk ‘omdenken’. Verhalen die voeden. Of zoals Audrey Hepburn ooit zei: ‘nothing is impossible, the word itself says: I’m possible!’

De Wereldwijven wensen jullie een inspirerende December. Een maand gevuld met liefdevol geven en dankbaar (aan)nemen.

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.