Drie landen vol (kunst)geschiedenis. Weet jij welke?

Gastschrijfster

We zijn de laatsten om te ontkennen dat er niet heel veel landen zijn die bekend staan om hun beroemde en historische bezienswaardigheden. Ben jij dol op geschiedenis en geïnteresseerd in het cultureel erfgoed van andere landen? Dan mogen deze drie zeker niet ontbreken. En… je hoeft er niet eens voor naar de andere kant van de wereld! Twee ken je ongetwijfeld omdat het favoriete zomerbestemmingen zijn.

Waarom? Gegarandeerd zon en zee. Maar behalve strand, hebben ze ook een hele rijke kunstgeschiedenis. Benieuwd over welke landen we het hebben? Lees snel verder.

Natúúrlijk nummer één: Egypte!

Het land van de farao’s en de thuisbasis van vele verbazingwekkende bezienswaardigheden die duizenden jaren oud zijn. Egypte heeft meer dan 120 piramides en graven die dateren uit 4500 voor Christus, waardoor het enkele van de oudste bouwwerken ter wereld zijn. Hoewel misschien de meeste mensen naar één van de vele resorts aan de Rode Zee gaan, zijn er ook velen die naar Caïro trekken vanwege de levendige cultuur. De stad staat natuurlijk bekend als de thuisbasis van de grote Piramides van Gizeh, één van de zeven wereldwonderen uit de geschiedenis. 

Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van deze enorme monumenten als je er naast staat. Als je echter een meer intieme ervaring met deze oude wonderen wilt, ga dan de woestijn in. Daar zijn nog veel meer, weliswaar kleinere, maar prachtige piramides gebouwd door farao’s die iets persoonlijkers wilden dan hun machtige tegenhangers.

Ben jij al langere tijd gefascineerd door dit rijke verleden, maar heb je geen tijd om een uitgebreide lange reis naar Egypte te plannen? Denk dan eens aan een last minute Egypte reis. Er is veel meer mogelijk dan je misschien vermoedt!

Duizenden jaren kunstgeschiedenis & ‘la vita e bella’ ineen?

Natuurlijk! Italië. Een land met inderdaad zon en zee, maar wellicht nog veel meer historische bezienswaardigheden. Eén van de grootste en bekendste is wel het Colosseum in Rome, dat al meer dan tweeduizend jaar bestaat en nog steeds miljoenen toeristen per jaar trekt. Naast deze plek heeft Italië ook verschillende andere UNESCO werelderfgoederen.

Denk aan bijvoorbeeld Pompeii en Herculaneum, romantisch Venetië, het elegante Florence met haar Piazza del Duomo en de Galleria degli Uffizi en natuurlijk het marktplein Campo de’ Fiori in Napels.

Lekker toeren door la douce France 

We kennen allemaal de beelden van de ellenlange files op de autoroute du soleil naar de heerlijke stranden in Frankrijk. Of als doorgaande weg richting Zwitserland en Italië of het zuidelijker gelegen Spanje en Portugal. Of misschien ben je in Frankrijk ooit wel via de Kanaaltunnel naar Groot Brittannië afgereisd? Op de snelweg heb je ongetwijfeld weinig gestopt, laat staan dat je misschien de binnenwegen hebt genomen.

Jammer! In Frankrijk vind je zelfs in de kleinste dorpen een heleboel geschiedenis! Echt de moeite waard dus om je eindbestemming via omwegen te bereiken. Al rijdend schakel je letterlijk terug van de hoogste naar de laagste versnelling. Geniet van een croissantje met een café au lait op dat leuke terras of proef een nieuw heerlijk wijntje van een chateau dat niet bij AH in de schappen staat. Of loop eens een minder bekend museum binnen en ontdek waardevolle objecten uit de rijke kunstgeschiedenis van het land.

Wist je trouwens dat Frankrijk meer is dan het vasteland? Het grootste Franse eiland is Corsica. Andere grote eilanden zijn Belle Île voor de noordwestkust van Bretagne, maar ook het mijlen verderop gelegen Saint-Marti, Martinique en Guadeloupe in de Caraïben, of la Réunion aan de oostkant van Madagaskar. Frankrijk heeft veel overzeese departementen, waaronder de eerder genoemde eilanden maar ook Frans-Guyana in Zuid-Amerika. Allemaal een bezoek waard en ieder met een eigen unieke geschiedenis!

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.