De mooiste bestemmingen in Europa om te (leren) fotograferen

Gastschrijfster

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om fantastische plekken te ontdekken want Europa zelf is heel afwisselend en mooi. Het heeft uiteenlopende prachtige landschappen, historische steden en heel veel oude en nieuwe architectuur. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag foto’s maakt als hobby, er zijn tal van geweldige plekken in Europa om te verkennen en vast te leggen.

Professioneel of als hobby, fotograferen is hartstikke leuk. In dit blog vertellen we wat over de juiste fotocamera en andere benodigdheden die je tijdens je bezoek aan al dat moois niet mag vergeten. En natuurlijk delen we een paar van onze favoriete en fotogenieke plekjes in Europa!

Fotograferen? Het begint met de juiste camera

Wanneer je kwalitatief goede foto’s wilt maken, is het belangrijk om op pad te gaan met de juiste producten. Je denkt natuurlijk al snel aan een goede camera en een bijpassende lens. Wanneer je voor een camera kiest, is het belangrijk om uit te zoeken welke camera bij je wensen past. Een systeemcamera of een spiegelreflexcamera?

Ook zijn er diverse soorten lenzen beschikbaar. Wanneer je vooral stadsfoto’s wilt maken is het aan te raden om een 50 mm of een 35 mm lens aan te schaffen terwijl je voor landschapsfotografie beter een groothoeklens kan aanschaffen.

Accessoires: de keuze is reuze

Niet iedereen heeft het budget om een professionele fotocamera aan te schaffen en tegenwoordig zijn de camera’s van mobiele telefoons ook ontzettend goed. En die heb je altijd bij je! Altijd een fijn accessoire is een tripod die je kan neerzetten om eens te experimenteren met een timelapse video bijvoorbeeld. Ook kun je er foto’s mee maken waar je zelf helemaal op staat en niet alleen je selfie-hoofd.

Ben jij iemand die veel foto’s maakt tijdens een vakantie? Dan is het handig om een prepaid data simkaart Europa mee te nemen. Met deze simkaart, die ook verkrijgbaar is in een esim, ben je gemakkelijk overal snel online. Maar, wat is een esim nu eigenlijk? De esim is een digitale kaart die je gebruikt om verbinding te maken met mobiele netwerken, ook in het buitenland. Hierdoor maak je geen onverwachte kosten.

Adembenemende foto’s schiet je hier

De Amalfikust in Italië staat bekend om zijn adembenemende landschappen en kleurrijke dorpjes langs de kustlijn. Met zijn dramatische rotsachtige kustlijn, helderblauwe wateren en kleurrijke huizen, biedt de Amalfikust talloze mogelijkheden om prachtige foto’s te maken. Ook kan je hier een prachtig plaatje schieten van de zonsopkomst en de zonsondergang! 

De Plitvicemeren in Kroatië is één van de mooiste, natuurlijke bezienswaardigheden van Europa. Met zijn kristalheldere meren en watervallen, omringd door groene bossen en bergen, is dit nationale park een paradijs voor landschapsfotografie. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt als je dit natuurwonder bezoekt. 

De Alpen in Zwitserland zijn een geweldige bestemming voor fotografen die geïnteresseerd zijn in berglandschappen en natuurlijke schoonheid. De majestueuze bergtoppen, besneeuwde gletsjers en kristalheldere meren bieden tal van fotomogelijkheden. Vergeet niet om een kabelbaan te nemen om het uitzicht vanaf de top te bewonderen. Wanneer het flink heeft gesneeuwd kan je hier ook fantastische plaatjes schieten.

Meer fotograferen? Onze tip tot slot

Praag is een stad vol met prachtige oude architectuur, charmante straatjes en schattige pleintjes. De stad biedt talloze mogelijkheden voor fotografen die geïnteresseerd zijn in stadsfotografie. Bezoek de oude binnenstad, de Karelsbrug, de Praagse Burcht en de Joodse wijk om de beste foto’s te maken. Wandel rond, haal een kopje koffie en geniet van de authenticiteit die deze stad te bieden heeft. 

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.