Maandthema Oktober – Vrouwenpower

We verlaten de leuke verhalen van de expat bubbel van de afgelopen maand voor een serieuzer thema in oktober: vrouwenpower! De komende weken staan bij de Wereldwijven, wij – vrouwen – weer eens centraal. Wat je van ons kan verwachten? 

Natuurlijk verhalen over vrouwelijk ondernemingslust, want de rubriek Bedrijf van een Wereldwijf blijft ook onze favoriet. Maar er is zeker ruimte voor luchtiger onderwerpen! Een maand vol vrouwenpower dus! 

Vrouwenpower wereldwijd

De wereldwijde emancipatie van de vrouw gaat anno 2023 nog altijd met horten en stoten. Drie geweldige stappen vooruit om vervolgens verbaasd te constateren dat (ergens) de samenleving weer een stap terugzet. De covid pandemie heeft de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen helaas wereldwijd vergroot. Jaarlijks wordt de huidige situatie en ontwikkeling van gender(on)gelijkheid uiteengezet in het Global Gender Gap report in een poging die gender-gap zichtbaar te maken, knelpunten bloot te leggen en deze langzaamaan te verkleinen. Overigens zijn niet alle landen opgenomen in dit rapport. Voor 2023 zijn het 146 landen, waarvan 102 landen al sinds 2006 in de jaarlijkse rapportage terugkeren. Het zal je niet verbazen dat IJsland wederom op de eerst plaats staat. Buurland België scoort een mooie 10e plek. Waar Nederland staat? Dat kun je hier ontdekken!

Toch houden wij het optimisme erin want iedere stap is er één. We geloven dat positieve storytelling inspireert en de zaadjes plant die tot mooie projecten groeien, dus dat blijven we doen! Deze maand vertellen wereldwijven hoe het is voor vrouwen waar zij wonen en gaan we op onderzoek naar de positie van vrouwen binnen hun gezin, op de werkvloer en de maatschappij. 

Vrouwenpower niet zonder lokale heldinnen 

We zijn ook altijd reuze nieuwsgierig naar wat vrouwen in andere landen belangrijk vinden. Wat leeft er, wat vinden ze interessant en wat niet? Over serieuzere zaken als gezondheidszorg en natuurlijk onderwijs voor vrouwen en meisjes. Wat zijn hun carrière kansen, idealen en persoonlijke ambities? Maar ook over luchtiger zaken zoals mode, schoonheid en wellness.

We houden enorm van mooie verhalen waarin (on)bekende lokale heldinnen centraal staan. Met dit maandthema extra reden op zoek te gaan naar die vrouwen en hun verhaal! Of het nu om hun ondernemerschap of puur activisme gaat. Welke vrouwen maken (of hebben gemaakt) impact en waar vechten of vochten zij voor? 

Een nieuwe maand - een nieuw maandthema. In deze editorial verklappen we je waar we het de komende weken over gaan hebben...

Volg je ons?

Hé Wereldwijf, wij zoeken jou!

Heb jij een eigen bedrijf en/of stichting opgezet en zou je graag wat extra exposure daarvoor willen? Of heb je een boek geschreven, documentaire gemaakt of iets anders bijzonders waarvoor je gratis publiciteit zoekt? Stuur ons je verhaal en we maken er samen een mooi blog van! Stuur je bericht naar redactie@dewereldwijven.com

Tot slot: als jij een vrouwelijke ondernemer in het buitenland kent met een bijzonder verhaal, laat het ons weten! We zijn altijd op zoek naar mooie verhalen over (sociaal) ondernemen! 

We hopen dat de website de komende maand barst van jullie vrouwenpower !

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.