Dutch Courier: jouw maandelijks portie nieuws uit Australië & Nieuw Zeeland

De Dutch Courier in Australië bestaat dit jaar al 53 jaar. Deze Nederlands/ Engelstalige krant was destijds dé manier om op de hoogte te blijven van nieuws uit Nederland en evenementen in Melbourne. Sinds 2018 heb ik de krant overgenomen en verspreid ik deze geprinte versie nu in Australië en Nieuw-Zeeland, met als toekomstperspectief om wereldwijd te gaan (jawel, een mens moet blijven dromen).

Ik heb de krant Dutch Courier aanvankelijk overgenomen als bijproduct van mijn community programma Dutch TV dat nu alleen nog te bekijken is via het YouTube-kanaal dutchtvonline.

Nieuws voor Nederlanders in Australië & Nieuw Zeeland

Met Dutch TV maakte ik elke week 24 minuten televisie, en dat was dage en nacht werken zonder enig budget. Na acht jaar heb ik nu besloten om alleen verder te gaan met de krant. De inhoud blijft echter grotendeels hetzelfde: verhalen van Nederlanders in Australië en content die belangrijk is voor Nederlanders in het buitenland.

Voor zowel tv als krant zit ik in allerlei commissies om de maandelijkse krant zo relevant mogelijk te maken. Ik zit in het bestuur van Stichting Nederlanders Buiten Nederland waar nederlanders in het buitenland allerhande praktische informatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld over de verkiezingen en nationaliteit-vraagstukken, maar ook leuke zomerkampen voor je kinderen. Ook help ik mee met de organisatie van het Holland Festival en doe één keer per maand het Nederlandse radioprogramma 3ZZZ. Daarnaast organiseer ik de Nederlandse borrel in Melbourne, en was vroeger ook de leidster van de Nederlandse speelgroep en de organisatie Oranjefeest (Koningsdag) in Melbourne.

Iedereen heeft een mooi verhaal

Onze hoofdredacteur van de Wereldwijven vroeg me wat so far de mooiste journalistieke verhalen in de krant zijn geweest. Ik denk dat iedereen een mooi verhaal heeft. Op dit moment vind ik het verhaal van een 93-jarige vrouw die de oorlog door de ogen van een 9-jarige vertelt, erg mooi en goed geschreven. Verder publiceren we in Dutch Courier terugkerende columns van o.a Carla van Dokkum, Pure Nostalgie, en My Passion is Yoga.

Ik probeer van Dutch Courier vooral een positieve krant te maken waar je na het lezen van begin tot eind, een goed gevoel aan overhoudt. Laatst kreeg ik nog een berichtje van een moeder die me bedankte, omdat de krant zelf aanleiding was dat de hele familie langskwam. De kinderen kwamen langs, er werd appeltaart gegeten, en de krant werd gelezen en besproken. Op deze manier hadden ze een hele gezellige middag.

Meer lezen in Dutch Courier?

Dat kan met de online versie van Dutch Courier die we sinds kort hebben! Heel leuk als je daar af en toe eens een kijkje neemt. Maar zou je Dutch Courier het liefst thuis willen ontvangen? Dan kan dat natuurlijk ook door dit formulier in te vullen met je volledig adres waarheen we je Dutch Courier kunnen sturen. De kosten buiten Australië en Nieuw Zeeland zijn in Australische dollar, AUD 46,00 + verzendkosten. Ontvang je de krant liever digitaal? Gebruik dan hetzelfde formulier maar vermeld in de ‘comments’ dat je een digitale versie wilt.

Over dit Wereldwijf: Carole Overmaat - Australië

Hey, Ik ben Carole Overmaat en woon in Australië. Ik studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam en woon sinds 2005 samen met mijn man Ron en twee kinderen in Melbourne. Het avontuur vinden we in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ik mijn programma Dutch TV. In 2018 nam ik ook nog de Nederlandse krant de Dutch Courier over. Voor de wereldwijven zal ik voornamelijk vloggen over mijn avonturen hier 'Down Under.'