Ons leven in een twintig foot container

Laura Brown

Laura Brown - Nederland

10 april 2018

Laura verhuist, na jaren in het buitenland te hebben gewoond, binnenkort met haar gezin terug naar Nederland. Dat levert bij iedereen ‘mixed feelings’ op.

Aan de ene kant afscheid nemen van een leven dat niet zo snel meer terug komt. En aan de andere kant zin in een nieuw avontuur.

Giechelende vriendinnen en vrolijke jongens.

Het is zover. Het afscheid wordt langzaamaan in gang gezet. Ikzelf loop nog een beetje als een verkeersregelaar door de dagen heen en mijn gevoelens staan nog een beetje uit. Maar de kinderen zorgen ervoor dat alles nog een keer wordt beleefd, maar dan grootser en beter. Vrije uurtjes worden druk gevuld met feestjes, uitjes en vrienden thuis of uit. Van twee hangende pubers is bij ons geen sprake. Een nieuwe energie is over hen heen gekomen en ze leven, lachen en klampen zich vast aan alles wat hun leven hier mooi en leuk maakt. Hun kamers worden meer en meer gevuld met giechelende vriendinnen en vrolijke jongens – vol verhalen en machtige herinneringen, en van onze ‘haal en breng-service’ naar en van feestjes wordt goed gebruik gemaakt.

Twee viervoeters 

Ook het halen en brengen van onze trouwe viervoeters is gestaag begonnen. Onze twee honden hebben zich bij de dierenarts gemeld voor de laatste vaccinaties. Hun vluchten worden binnenkort geboekt. Beide dieren ‘vonden’ we hier. De oudste, een boxer, was aan haar lot overgelaten en had na een omzwerving van families eindelijk het geluk om bij ons terecht te komen, of eerlijk gezegd hadden wij het geluk dat zij bij ons kwam. De uitgemergelde ribbenkast zit nu mooi verstopt onder een glanzende vacht en haar speelse boxer karakter heeft ze een nieuw leven ingeblazen. Haar metgezel, een mixje, kwam als puppy bij ons, nadat de familie een verhuizing naar Down Under had gepland en ze bij de dierenarts erachter kwam dat hond lief zwanger was. Dus kon moeders en haar zes pups op zoek naar een nieuwe baas. Wij werden de baas van het kleinste telg. Beide honden gaan iets eerder naar Nederland, een combinatie van de warmte in Dubai ontwijken en voorzorg. Maar ook even handen vrij om de rest van de verhuizing te regelen

Ons leven in een koffertje

De eerste verhuisbedrijven zijn langs geweest om onze huisraad een nummer te geven wat betreft volume en container inhoud. En zo, komen we erachter dat ons leven van bijna twee decennia in een twintig ft container past. ‘In een twintig foot container!’, zeg ik die avond tegen manlief. ‘Ons hele leven past gewoon in een formaat metalen balk.’ Hij kijkt me met enig ongeloof aan en gooit het op zijn wijselijke woorden:

‘Als het echt had gemoeten, had ons hele leven in een koffertje gepast.’

En zo, bedenk ik me met de luid-lachende pubers op de achtergrond, zo is het maar net. 

Over dit Wereldwijf: Laura Brown - Nederland

Laura Brown - Nederland
Hallo, ik ben Laura. Op mijn derde stond ik al met mijn koffertje klaar, ik zou de wijde wereld in gaan. Het werd het Midden-Oosten (Riyad en Dubai), inmiddels al 18 jaar. Ik runde er een succesvol PR bureau en schrijf als freelancer voor publicaties. Maar sinds 2018 zette ik weer voet op eigen Nederlandse bodem, maar hoe eigen is die bodem werkelijk nog?