Thema van de maand: Reis om de wereld in 30 dagen

De Wereldwijven

1 juni 2019

Kennen jullie het boek Eat, Pray, Love van Elisabeth Gilbert nog? Het veranderde vele vrouwenlevens (en een enkel mannenleven) doordat haar reisverhaal zo inspireerde. Het verhaal zorgde namelijk voor empowerment bij heel veel lezers die net als Elizabeth ook op zoek gingen naar de beste versie van zichzelf.

Als dertiger had Elisabeth eigenlijk alles dat een moderne Amerikaanse vrouw hoorde te hebben: een echtgenoot, een groot huis en een succesvolle carrière. En toch voelde ze zich ongelukkig en onverzadigd. Eigenlijk beheersten paniek en verwarring haar hele leven…

Reizen is reflectie

Het verhaal gaat over hoe zij dat ogenschijnlijke perfecte leven achter zich liet en op reis ging om drie verschillende persoonlijke waarden te onderzoeken: plezier, toewijding en de balans tussen aards geluk en goddelijke verlichting. En dat alles tegen de achtergrond van het heerlijke Italië, het zingevende India en het spirituele Bali. Het verhaal inspireerde veel mensen het roer om te gooien.

Maar ook de meer recente film Wild met Reese Witherspoon handelt over hoe door reizen je zelfinzicht verandert en je leven een wending kan nemen die je van tevoren niet zag aankomen.  

Tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwen die soloreizen als empowering zien. Neem nu Liesbeth Rasker, die laatst een artikel voor ons schreef. Zij reist al jaren solo en zweert bij de kracht die het reizen je geeft en het zelfvertrouwen dat je daardoor krijgt. Recent heeft zich een nieuw wereldwijf bij ons aangesloten, Marleen Hoftijzer. Zij reisde de wereld rond door bij allemaal onbekenden te logeren. Over haar project Can I come over? schrijft ze een boek.

Verhalen die je grenzeloos inspireren

Reisverhalen zijn er om je in te verliezen, om iets van te leren of om je op ideeën te brengen. Zo kun je deze maand wegdromen bij plaatjes van witte stranden of exotische oorden, hardop lachen om de idiote of onverwachte situaties die wereldwijf Eva meemaakte op haar reizen, krijg je tips voor off-the-beaten-track plekken die alleen insiders je kunnen geven en ideëen over het plannen en organiseren van een wereldtrip. Spannende verhalen die je een andere wereld laten ontdekken passeren de revue waarbij je soms ook wordt geconfronteerd met armoede, onrecht en ongelijkheid in de wereld.

Kortom de Wereldwijven nemen je deze maand mee op wereldreis en laten je de reiskoorts krijgen. En wie weet, brengt dat dan weer hele andere ideeën en levenswijsheden met zich mee, die wij dan ook weer graag van jou vernemen!

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.