Mooie herinneringen verzamelen, daar gaat het om in het leven!

Ik scroll samen met mijn zoon door al mijn mooie foto’s in the cloud. De beelden nestelen zich in mijn hoofd. Wat was het fijn toen. Zie je hoe lekker we daar zaten op dat terras in de zon en wat hebben we toen gelachen! Weet je nog toen we gingen duiken? Die enorme vis waar ik zo van schrok. Of die ene keer dat jij voor het eerst op een paard zat en de woestijn in galoppeerde? Ik dacht dat ik niet meer bijkwam. O kijk, wat is dit dierbaar. En dit stille meer waarop we kayakten, prachtig! 

Als je de tijd neemt om al die reisverhalen de revue te laten passeren, zie je pas weer wat voor mooie momenten en verhalen reizen oplevert. Ik pak een oude schoenendoos met onze tripjes uit het verleden. De kinderen zijn nog klein en spelen in het zand in een ver exotisch oord. Als ik een volgens stapeltje pak, zie ik ons met een camper reizen langs de Spaanse en Portugese kust. Ik heb natuurlijk niks ingeplakt… Geen tijd voor gehad toen we zo’n jong en druk gezin hadden. Het is wel een mooie winter- en of coronaklus omdat nu alsnog te doen, gaat het door mijn hoofd. 

Mijn eigen reisblog

Toen wij twee jaar geleden een reis langs de Westcoast van de Verenigde Staten maakten, hield ik een reisblog bij waarin ik iedere dag de beelden, mijn gedachten en mijn gevoelens onder woorden bracht. Iedere ochtend schreef ik met een kop koffie of thee in mijn hand onze avonturen op. Het was een groot succes en de thuisblijvers lazen onze avonturen graag. Nu twee jaar later zie ik de foto’s maar zijn de verhalen vervaagd. En dat geldt ook voor de andere familie reizen die we maakten. Ik zou ze eigenlijk graag bundelen om de reisboeken af en toe van de plank te halen en eens lekker te bladeren door onze avonturen. 

Als ik surf op het internet kom ik Travel Diaries tegen. Kijk, had ik dat nou maar eerder geweten…Travel Diaries is een webapplicatie waarin je gratis een reisdagboek bijhoudt en online een reisdagboek kunnen ontwerpen, delen en laten afdrukken. Het is zo vormgegeven dat het net lijkt alsof je in een echt dagboek aan het werk bent. Met verschillende lay-outs en stijlopties pas je het dagboek aan naar je eigen smaak. Elk hoofdstuk kan gedeeld worden in blogvorm, via Facebook, Twitter of per mail. En per hoofdstuk kun je bepalen of je het wil delen met vrienden en familie of niet. Als je ze tenminste openbaar hebt gemaakt. Sommige verhalen hou je nou eenmaal liever voor jezelf!

Een eigen boek publiceren, wie wil dat nou niet?

Door je verhalen te publiceren in je eigen reisdagboek leg je je herinneringen vast op een manier waardoor ze nooit meer verloren kunnen gaan. Daarnaast kunnen vrienden en familie je blog volgen tijdens de reis. Want zodra je een hoofdstuk deelt, zet Travel Diaries dit om naar een blog. Elk verhaal dat je opschrijft, is dus een update voor de achterban thuis. Travel Diaries heeft ook een mobiele app gelanceerd, waardoor je ook op je mobiel kunt werken aan je dagboek. Dit is natuurlijk een onwijs voordeel. De app kun je downloaden voor Android en voor iOS

Maar het leukste moment komt natuurlijk wanneer je je eigen reisdagboek mag afdrukken. Het koste wat tijd om alle foto’s in de juiste grootte te krijgen, de kaartjes op de juiste plek te zetten en de perfecte lay-out te kiezen voor jouw reisdagboek, maar nu is het moment om het resultaat van alle inspanning te zien. Je hebt alle typ- en spelfouten uit je verhalen gehaald en gezorgd dat de teksten vlot leesbaar zijn. Daarna heb je ook nog een coverfoto moeten kiezen, de onmogelijke keuze tussen alle honderden foto’s die je maakte. Maar uiteindelijk is jouw perfecte reisdagboek klaar en te bestellen op Travel Diaries.

Foto’s: Travel Diaries

Aan de slag!

Daarnaast runt Travel Diaries een reisinspiratieplatform met kwaliteitscontent en een focus of duurzaam reizen, waar meerdere bloggers voor schrijven. Je wordt dus niet alleen een reisblogger bij Travel Diaries, maar ook nog eens een gepubliceerd schrijver als je daar voor kiest. Travel Diaries is trouwens niet alleen te gebruiken voor reisdagboeken. De tool is ook perfect om mooie babyboeken, receptenboeken of liefdesdagboeken mee te maken, je levensverhaal vast te leggen of een mooi dagboek cadeau te geven aan iemand. 

Je kunt je (reis)dagboek afdrukken vanaf veertig pagina’s. Dan kost je dagboek 35,85 euro. Voor een hardcover betaal je net wat meer en per extra pagina wordt je boek ietsje duurder. Maar uiteindelijk weten we allemaal dat het uitkomen van een droom onbetaalbaar is!

Speciaal voor de Wereldwijven geeft Travel Diaries een korting van 10 euro weg. Als je de code WERELDWIJVEN10 invult, kun je jouw prachtige boek(en) in de wintermaanden samenstellen.

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!