Ik droom van de lente, van zon, zee en volle terrasjes!

Ingeborg van t Pad Bosch
door gepubliceerd op 1 december 2020Tags: , , , ,

Het zijn de donkere dagen van december. Koud, nat en ook al valt er veel te vieren deze maand, het afgelopen jaar is er een waarin we nou niet bepaald de slingers hebben opgehangen. De zomer gaf wat soelaas maar de herfst liet ons allemaal weer in quarantaine kruipen. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het wordt namelijk vanzelf 2021! 

December is traditioneel een maand waarin we niet alleen terugkijken maar ook vooruit. Zo boeken heel veel Nederlanders juist nu een meivakantie. En dat herken ik wel. Zittend op mijn plofbank, kaarsen aan, grote kop thee of een glas rode wijn naast me, surf ik het internet af naar al die mooie plekjes van de wereld waar je kunt genieten van de eerste zonnestralen. Dit jaar heb ik en vele anderen met mij de meivakantie moeten cancellen en nu heb ik er, na al die tijd die we tussen de muren van ons huis hebben doorgebracht, extra veel zin in…

Ontspannen en genieten

De lente. De temperatuur begint langzaam te stijgen, iedereen gaat naar buiten, je zintuigen komen tot bloei. Een lentebriesje waait zachtjes door je haar, de zon streelt je huid en de krokussen en narcissen steken hun kopjes boven de grond. Het is absoluut mijn favoriete tijd van het jaar. Dit jaar wordt ik in mei zelfs 50 jaar en ik heb mij alvast voorgenomen het te gaan vieren met een familievakantie in mei. Gewoon omdat het leven gaat om het verzamelen van mooie herinneringen.

Want wat is het lang geleden. Die heerlijke ontspannen tijd dat we met zijn vijven op avontuur waren, mooie gesprekken hadden aan tafel en moesten lachen om niks. Urenlang zwemmen in de frisse zee of fietstochten maken in een stad die we nog niet kenden. Ik herinner mij Berlijn, Londen en Parijs. Maar ook Mexico en Cuba brachten ons herinneringen om nooit meer te vergeten.

Nieuwe bestemming of oude favoriet?

Blijven we dit jaar dichtbij huis, kiezen we een nieuwe bestemming of bezoeken we juist een oude favoriet? Wordt het Europa, zoals Portugal, Spanje, Canarische eilanden of Malta of wat verder weg, Thailand, Cuba of Bali? Ik denk over een ticket naar de zon. All Inclusive en even geen boodschappen doen of koken. Maar een stedentrip om eindelijk weer wat cultuur op te snuiven klinkt ook aantrekkelijk. Of misschien voor de zekerheid naar een vakantie park in Nederland? Sla ik ook twee vliegen in een klap want dan kunnen we onze familie en vrienden ook zien.

Ik zie de foto’s op mijn schermpje, sluit mijn ogen en droom langzaam weg. Ik voel het strandzand tussen mijn tenen, ruik de geur van de zee en proef de cocktail in mijn hand. Mijn gedachten dwalen af naar wandelen langs de Seine, een bord met verse pasta in Rome, verse vis in Porto en een fietstocht langs de Kurfürstendamm in Berlijn. 

Ik weet het zeker, in mei 2021 wil ik er op uit! Als ik mijn ogen open, druk ik op de knop. In mei zijn wij gevlogen, ik heb geboekt! 

In Nederland is het in 2021 meivakantie van 1 mei tot en met 9 mei. Alle scholen zijn tijdens deze periode gesloten. Populaire autovakanties tijdens de meivakantie zijn onder andere DenemarkenDuitsland en Frankrijk. LondenBerlijn en Parijs zijn gewilde bestemmingen voor een stedentrip. Liever een ticket naar de zon of een gezellig vakantiepark in Nederland? Of toch een All Inclusive vakantie binnen of buiten Europa?

TUI belooft het je: de meivakantie wordt een heerlijk uitje!

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Ingeborg van t Pad Bosch - VS
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!