Durf te dwalen met Zouterik – leven op een zeilboot (1)

Mariska begon in 2018 met haar man en twee dochters aan hun avontuur: de wereld rond in hun eigen zeilboot Zouterik. De route was gepland; via Afrika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied zeilden ze door het Panamakanaal naar Frans Polynesië. In eerste instantie wisten ze de pandemie voor te blijven, maar eenmaal in Panama werden ze toch door Covid ingehaald. Ruim twee maanden moesten ze in quarantaine en de beoogde weg terug via Nieuw Zeeland en Australië werd onmogelijk. Wat nu?

Volg de komende weken hun geweldige zeilavontuur via video’s die ze speciaal voor de Wereldwijven maakten. 

Ons drijvend huis

Deze week krijgen we antwoord op zoveel vragen want, hoe is het leven op een zeilboot? Waar slaapt een hele familie van vier en hoe douche of kook je op een boot? En waar gaan de kinderen eigenlijk naar school? In deze eerste video spieken we mee in het drijvende huis dat Zouterik heet en… vertelt het gezin over de geplande route en de verrassingen die ze onderweg tegenkwamen. Want reizen is een avontuur, hoe goed je het van te voren ook plant. Zeker als er onverwacht een pandemie de kop op steekt…

Geniet je de komende weken met ons mee van deze avontuurlijke zeilreis van Mariska, Tjaart en dochters Linde en Berber? Ook leuk: Mariska schreef al eerder een aantal blogs over hun reis. Nieuwsgierig?

Volgende keer op Zouterik’s zeilavontuur :

Zouterik vaart richting het paradijselijke Bora Bora. Is het echt het honeymoon-paradijs waarover je altijd hoort? Ontdek het zelf volgende keer in deze serie ‘Durf te dwalen met Zouterik’.

Hoofdfoto artikel: Barbara Genda

Over dit Wereldwijf: Mariska Woertman - Wereld

Hi! Ik ben Mariska Woertman en ik zeil sinds 2018 met mijn gezin voor onbepaalde tijd de wereld rond. Ik heb mijn huis verkocht, mijn opdrachtgevers achtergelaten en mijn familie en vrienden vaarwel gezegd om onze kinderen de wereld te laten zien. En om zelf weer met kinderogen te kunnen kijken. Ik verwonder me onderweg over van alles en daar laat ik andere Wereldwijven graag van meegenieten! Je kunt me ook via Instagram volgen.