Durf te dwalen met Zouterik (5) – Hello Alaska!

Mariska begon in 2018 met haar man en twee dochters aan hun zeilavontuur: de wereld rond in hun eigen zeilboot Zouterik. De route was gepland; via Afrika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied zeilden ze door het Panamakanaal naar Frans Polynesië. In eerste instantie wisten ze de pandemie voor te blijven, maar eenmaal in Panama werden ze toch door Covid ingehaald. Ruim twee maanden moesten ze in quarantaine en de beoogde weg terug via Nieuw Zeeland en Australië werd onmogelijk. Wat nu?

Volg de komende weken hun geweldige zeilavontuur via video’s die ze speciaal voor de Wereldwijven maakten. 

De overtocht!

Na een spannende overtocht van drie weken vanuit Hawai’i komen Tjaart, Mariska, Linde en Berber aan in Alaska. In plaats van tussen haaien, roggen en gekleurde tropische vissen, leven ze ineens temidden van beren, walvissen en elanden. Geen tropische stranden ook, maar gletsjers die in dit noordelijkste puntje van de Grote Oceaan verdwijnen. De familie eet overvloedig zalm en ze maken kennis met de prachtige, maar rauwe natuur van Alaska. Wow!

Kun je de video hierboven niet bekijken? Klik dan hier. De vorige afleveringen gemist? Lees hier de eerdere videoblogs van Zouterik.

Volgende keer op Zouterik’s zeilavontuur :

Na ruim drie jaar op de boot, wil de crew van Zouterik ook wel eens wat meer beenruimte. Ze gaan kamperen in Denali National Park met vrienden van een andere zeilboot. Kijk volgende week mee!

Hoofdfoto artikel – Sylvia Schutz

Over dit Wereldwijf: Mariska Woertman - Wereld

Hi! Ik ben Mariska Woertman en ik zeil sinds 2018 met mijn gezin voor onbepaalde tijd de wereld rond. Ik heb mijn huis verkocht, mijn opdrachtgevers achtergelaten en mijn familie en vrienden vaarwel gezegd om onze kinderen de wereld te laten zien. En om zelf weer met kinderogen te kunnen kijken. Ik verwonder me onderweg over van alles en daar laat ik andere Wereldwijven graag van meegenieten! Je kunt me ook via Instagram volgen.