Durf te dwalen met Zouterik (7) – Eeuwenoude gletsjers

Mariska begon in 2018 met haar man en twee dochters aan hun zeilavontuur: de wereld rond in hun eigen boot Zouterik. De route was gepland; via Afrika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied zeilden ze door het Panamakanaal naar Frans Polynesië. In eerste instantie wisten ze de pandemie voor te blijven, maar eenmaal in Panama werden ze toch door Covid ingehaald. Ruim twee maanden moesten ze in quarantaine en de beoogde weg terug via Nieuw Zeeland en Australië werd onmogelijk. Wat nu?

Deze week (voorlopig?) de laatste aflevering van hun geweldige zeilavontuur via video’s die ze speciaal voor de Wereldwijven maakten. 

Eeuwenoude gletsjers

Covid blijkt achteraf voor het gezin van Mariska een blessing in disguise te zijn. In plaats van het ‘standaard’ rondje wereld, voeren ze met Zouterik naar o.a Hawai’i en Alaska. We sluiten de serie over Zouterik voorlopig af met een impressie van hoe het is om zeilend de eeuwenoude gletsjers van Alaska te ervaren. Geniet mee van deze unieke en ijzige beelden!

Kun je de video hierboven niet bekijken? Klik dan hier. Heb je de voorgaande afleveringen gemist? Geen nood! Lees hier de eerdere videoblogs van Zouterik.

Het zeilavontuur van Zouterik blijven volgen?

Wil je meer zien van Zouterik en haar familie? En wil je weten hoe het ze in Canada vergaat? Of hoe hun route naar huis verloopt? Volg ze dan op InstagramFacebook of abonneer je op hun YouTubekanaal. Ook blijft Mariska natuurlijk artikelen schrijven voor de Wereldwijven.

Oproep: Mijn Reis

Heb jij een bijzondere (wereld)reis gemaakt? Te voet vanuit Nederland naar het Midden Oosten, of een ellenlange fietstocht door verschillende landen? Of misschien ben je wel op een heel andere bijzondere manier maandenlang van ‘huis’ weggeweest. Wil jij je verhaal graag vertellen? Neem dan contact op met de redactie via redactie@dewereldwijven.com. Wie weet staat hier dan over een paar weken jouw verhaal!

Over dit Wereldwijf: Mariska Woertman - Wereld

Hi! Ik ben Mariska Woertman en ik zeil sinds 2018 met mijn gezin voor onbepaalde tijd de wereld rond. Ik heb mijn huis verkocht, mijn opdrachtgevers achtergelaten en mijn familie en vrienden vaarwel gezegd om onze kinderen de wereld te laten zien. En om zelf weer met kinderogen te kunnen kijken. Ik verwonder me onderweg over van alles en daar laat ik andere Wereldwijven graag van meegenieten! Je kunt me ook via Instagram volgen.