Heerlijk een vliegvakantie! Maar.., de auto dan?

door gepubliceerd op 29 januari 2023Tags: , , ,

Het is pas januari – vooruit bijna februari – maar oei wat kietelen de reiskriebels ons al! Bij ons begint het vaak met dagdromen over bijzondere plekken, één van onze favoriete bezigheden. En dan komt het besef van, waarom niet gewoon doen? Herken je dat en ben jij ook al aan het plannen voor een weekje zon of misschien wel een mooie verre reis?

Met het vliegtuig kom je nog altijd snel het verst. Je (volgende) reis is een kwestie van plannen, vliegen en… parkeren. Iets voor jou? Lees snel verder.

The world is calling

Wij houden ervan: fijne bijzondere routes uitstippelen en YouTube filmpjes bekijken van avontuurlijke andere globetrotters. Vietnam per brommer – hoe gaaf is dat? Of met de super moderne bullet-trein Japan doorkruisen. Je onderdompelen in die bijzondere mix van eeuwenoude tradities en ultra Sonic-hip. Of ga je nu toch eens echt die ultieme roadtrip dwars door de VS maken? 

Het blijft nog altijd onderdeel van de reisvoorpret: Uitzoeken wat de beste alternatieven zijn en uiteraard wat in je budget past. Welke vliegtuigmaatschappij biedt welke voordelige tickets? Zeker nu de energieprijzen gestegen zijn, is het weer aan te raden om zo snel mogelijk je tickets te kopen en niet te wachten tot het laatste moment. Last-minute vliegticketdeals zijn eigenlijk iets van heel lang geleden en bestaan nauwelijks nog.

Vliegen en… parkeren!

Overigens, ook een vlucht vanaf Schiphol is allang niet meer je enige optie. Over de grens liggen ook heel goede luchthavens die qua prijzen gunstig concurreren met Amsterdam. En met alle files in Nederland, ben je er soms zelfs sneller met de eigen auto! Denk eens aan parkeren Düsseldorf Airport, of de luchthavens van Frankfurt en Keulen in Duitsland. Of je auto neer te zetten bij Brussel-Zaventem en Charleroi in België, maar ook beide luchthavens in Parijs! Je kan zelfs eens overwegen om je (verre) vakantie te eindigen met een tweedaagse citytrip voordat je terug naar huis rijdt. 

Al deze luchthavens hebben prima lang parkeren-opties. Wist je dat je je parkeerplek van te voren kunt boeken? Met vliegen en parkeren bepaal je zelf de prijs door bijvoorbeeld aan te geven of je gebruik wilt maken van een shuttledienst, valet-service of parkeren op loopafstand. Met de shuttledienst ben je vaak het gunstigste uit. Deze rijdt volgens een flexibel schema, waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Je bent altijd binnen 30 minuten na aankomst op de parkeerplaats op weg naar de luchthaven.

Goed geregeld en flexibel 

Voordeel van met je eigen auto richting vliegveld reizen is je flexibiliteit. Waar een trein of bus niet op je wacht of geen rekening houdt met je vertrek- of aankomsttijden, blijft je auto braaf op je wachten. Geen onverwachte stress bij vertragingen van OV of je eigen vlucht en zeker als je met meer mensen reist, zijn de parkeerkosten heel goed te overzien. 

Nu nog alleen beslissen waarheen je gaat: avontuurlijk Vietnam? Groots Amerika? Of toch de maagdelijke stranden in de Caraïben? 

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.