Schrijfsels uit Villa DoubleDot – Gastvrijheid beloond

Eveline Engels - portret WP

Wereldwijf Eveline heeft In de Italiaanse Apenijnen haar droom waargemaakt: een Bed & Breakfast waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een uniek stukje Italië. Voor de Wereldwijven schrijft ze over het wel en wee van haar (gasten) leven in Villa Doubledot. 

Deze week schrijft Eveline over hoe haar gastvrijheid soms wonderlijk beloond wordt…

Mijn gastvrijheid krijgt een tikkie

Het was na 1 oktober en zowel de camperplaatsen als de villa waren gesloten. Niettemin gaat het leven in een bed & breakfast altijd door. De komende weken stond de verbouwing voor een badkamer voor de campers in de planning. Zoon Finn bleef in Italië en ik was aan het werk in Nederland. Buiten het seizoen en dus onverwacht, kreeg ik telefoon van een Amsterdamse dame. Een beetje verbaasd hoorde ik haar smeekbede aan. Ik moest haar en haar twee vriendinnen helpen om ergens te kunnen overnachten ook al had ik mijn locatie op campercontact.nl gesloten. Ik had medelijden dus liet ik de stroom weer aansluiten, maar ik zei er wel bij dat ik geen douchemogelijkheid had voor ze. Ze ging akkoord met 25 euro voor electriciteit, water en toiletgebruik en ik keerde weer terug naar mijn werk.

“De volgende dag belde Finn op en vertelde dat de dames vertrokken waren, alledrie gebruik hadden gemaakt van de douche op één van de b&b-kamers en hem 20 euro hadden gegeven.”

Daar werd ik even stil van…. Ik weigerde om mijn vertrouwen door deze dames te laten beschadigen, maar mijn irritatie-niveau was erg hoog. Ik stuurde een tikkie van 12,50 met de uitleg dat de prijs 25 euro was en 2,50 per douchebeurt. Het antwoord was niet mals. Ze hadden 20 euro bij zich en hadden geen electriciteit gebruikt dus vonden de dames 20 euro meer dan genoeg. Bozig appte ik terug dat ik nog nooit had meegemaakt dat gasten hun eigen prijs bepaalden. Het tikkie werd betaald en na een uur kreeg ik een melding van google dat er een 1 ster-review was geplaatst. Het laat zich raden van wie…. zeer onterecht, maar duidelijk gefrustreerd over mijn tikkie. 

Hartstochtelijk goede review 

Daar tegenover staan de hartverwarmende reviews waarvan er ook een paar zelfs humoristisch te noemen zijn. Zo ontving ik na de kerst een Italiaans koppel dat zich vijf dagen heeft opgesloten in de slaapkamer. Ze vroegen om ontbijt op bed en hem zag ik een paar keer naar buiten rennen richting de pizzeria hier onderaan de berg. Toen ze vertrokken, bedankten ze me voor de service en de prachtige kamer

Een dag later ontving ik de review. Deze was heel erg lang en omschreef de eindeloze wandelingen die het koppel gemaakt had en de avonden die ze met mij doorgebracht hadden. Het ontbijtbuffet in de keuken was fan-tas-ti-co en het bed lag heerlijk. Bologna was heel erg makkelijk te bereiken en daar hadden ze van alles bekeken. De review omschreef dat het wel erg heerlijk was om weer terug te komen in de rust van mijn villa waar ik klaar gestaan zou hebben met een lekkere wijn en een goed gevulde borrelplank. 

“De kamer was een serieuze puinhoop, maar die heb ik, verbaasd lachend weer helemaal gepoetst voor de volgende gasten.”

Wereld
Illustratie: Cristina Bini – Instagram @Cri_colors

Over dit Wereldwijf: Eveline Engels - Italië

Ciao! Ik ben Eveline en woon sinds 1 november 2022 in twee werelden: Nederland en Italie. DE keuze moet ik dus nog maken en daar heb ik jullie bij nodig! Als moeder van drie zonen, juriste en zelfstandig ondernemer ben ik nu dus ook in de hospitality beland. Hartstikke leuk, maar is dit dan het levenspad dat ik definitief op ga? Voor de wereldwijven blog ik over ervaringen in beide werelden. Twee culturen in één Europa....De verschillen zijn gigantisch.