Als elkaar vertrouwen geen vanzelfsprekendheid meer is

door gepubliceerd op 26 maart 2018Tags: , , ,

Hoe leer je weer vertrouwen te hebben in elkaar en in de toekomst als je een burgoorlog hebt doorgemaakt? Als je in armoede leeft, en een ebola epidemie hebt doorstaan? Carolien zet zich samen met haar collega’s Yolanda van den Broek en Cora Dekker in om de gemeenschap in Liberia te helpen herstellen.

Chronische armoede, zorgen ervaren, niet verder durven denken dan de dag van morgen, het zijn elementen uit het alledaagse leven in Liberia. Krijg hier een inkijk  hoe Carolien met haar collega’s  sociotherapie inzet  om de ervaren chaos in het leven te verwerken.

Over dit Wereldwijf: Carolien Grootendorst - Dubai

Carolien Grootendorst - Dubai
Marhaba! Ik ben Carolien en woon sinds kort in Dubai met mijn Libanese man en kinderen. We hebben hiervoor jaren in Liberia gewoond en gewerkt. In Liberia heb ik het bedrijf Peppa opgericht, waarmee we mooie, eerlijke kinderkleding maken. Daarnaast ben ik sinds kort medeoprichter en bestuursvoorzitter van de stichting International Institute for Community Based Sociotherapy. Een methode die gericht is op het herstellen van veiligheid, vertrouwen, sociale cohesie en eigenwaarde in (post-)conflict gebieden. Met de filmpjes en verhalen die ik voor De Wereldwijven maak, wil ik je graag meenemen in mijn wereld als moeder en ondernemer.