Rose uit Indonesië: “Ik ben verliefd op iemand die ik nog nooit heb ontmoet!”

Ik wil graag een klein geheimpje met jullie delen. Ik ben verliefd. En niet een klein beetje verliefd, nee ik ben ontzettend verliefd! Ik ben zo verliefd dat ik vaak niet kan slapen van alle vlinders die rondfladderen in mijn buik en regelmatig dans ik met mijn hoofd in de wolken. Misschien vind je het wel een beetje raar, maar ik ben verliefd op iemand die ik nog nooit heb ontmoet. Ik heb haar al wel op foto’s en video’s gezien maar nog nooit in levende lijve ontmoet.

Maar gelukkig hoef ik niet lang meer te wachten. Over ongeveer 100 dagen gaan we elkaar ontmoeten. Als alles volgens plan gaat tenminste. En dat is nog maar de vraag want ik woon in Indonesië en hier gaat alles eigenlijk nooit volgens plan.

Zwangerschap
Foto’s: Rose Huizenga

Meisjes tellen niet echt mee

Ik zal jullie niet langer in spanning houden. Ik ben verliefd op een meisje, laten we haar voor het gemak even Lucy noemen. En ze groeit sinds 25 weken in mijn buik. Zwanger zijn in een ander land is een hele belevenis. Zo verontschuldige onze dokter zich wel drie keer toen hij vertelde dat ik zwanger was van een meisje. We hadden tenslotte al een dochter en het zou volgens hem toch wel heel fijn zijn geweest als we nu een zoon zouden krijgen. Meisjes tellen tenslotte niet echt mee. 

Ook werd tijdens hetzelfde consult mijn keizersnede gepland en voor mij besloten dat er tijdens de operatie direct een spiraaltje zou worden geplaatst zodat ik niet direct weer zwanger zou worden. Met grote ogen en een blik van verbazing keek ik naar de dokter. Maar ik leek wel ontzichtbaar voor deze man in zijn te grote witte doktersjas en veel te kleine bril. Mijn man knikte en kneep ondertussen in mijn hand alsof hij wilde zeggen: “Maak je maar niet druk, ik weet dat je graag op een natuurlijke manier wilt bevallen en er wordt natuurlijk niks geplaatst zonder dat jij daarvoor toestemming geeft”.  

Zwangerschap

Wie kan mij de weg naar paspoortland wijzen? 

Niet alleen is het vinden van een dokter die luistert naar mijn wensen en mijn angsten een hele klus, ook heb je een ware speurneus nodig om uit te zoeken welke papieren er nodig zijn om te bevallen in het buitenland.

Toen ik in februari de ambassadeur van Nederland opbelde om te vragen wat we moesten regelen voor de geboorte van onze dochter kon hij mij niet direct een duidelijk antwoord geven. Het scenario ‘Nederlands meisje en Duitse jongen wonen samen op een tropisch eiland in Indonesië zonder dat ze getrouwd zijn of een samenlevingsovereenkomst hebben en verwachten een kind’ stond niet in de brochure. Na enkele keren heen en weer gemaild te hebben, ontving ik uiteindelijk een overzicht van alle papieren die nodig zijn om onze kleine grote liefde straks een Nederlands paspoort, een Duits paspoort en een Indonesische verblijfsvergunning te geven. Als kers op de taart wordt mijn vriend ook nog eens formeel haar biologische en juridische vader.

De dingen simpel houden kan vrij moeilijk zijn

Ik aai nog eens over mijn buik en probeer me een voorstellling te maken van de bevalling van het kleine wonder waar ik nu al zoveel van hou. Ik ben een onverbeterlijke ‘multitasker’ en een perfectionist. En me zorgen maken over van alles en nog wat, helaas, daar ben ik ook goed in. Maar ik leer steeds beter om te kiezen voor rust en positiviteit. 

De denkbeeldige gids die mij in dit proces bij de hand neemt heet ‘Faith’. Zij leert mij om te vertrouwen dat alles goed komt. “Je hoeft het leven niet naar je hand te zetten Rosie, je hoeft niet overal grip op te hebben, of alles te willen vasthouden. Het leven houdt jou wel vast. Het houdt jou vast, liefdevol en geduldig en leidt je naar een land van liefde en geluk.”


Zonnige groeten, een kokosnoot en een klapzoen vanuit Indonesië,

Rose

Over dit Wereldwijf: Rose Huizenga - Indonesië

Hallo, leuk je te ontmoeten! Mijn naam is Rose en ik woon momenteel samen met mijn man en dochter op een klein paradijselijk eiland tussen Bali en Lombok. Samen runnen wij een succesvol succesvol boutique hotel en een haaien conservatieproject. Met veel plezier vertel ik over mijn passie voor haaien, de mysteries van ons prachtige eiland, en mijn droom om de wereld een beetje mooier te maken.