Kan jouw seksleven wel een opkikker gebruiken?

Wat nou weer? Hoor ik je vragen. Iedere dag verschijnen er immers tips in je newsfeed over hoe je jouw libido kunt verhogen en het ultieme orgasme kan bereiken. Van seksspeeltjes die het beste zijn om tot een hoogtepunt te komen en bijzondere acrobatische standjes tot de wijsheid dat het lang niet altijd nodig is om klaar te komen en toch plezier te beleven aan seks. 

Het lijkt wel of ieder magazine een eigen seksuologe ingehuurd heeft of tenminste een keer per week raadpleegt voor nieuwe tips om aan ons gerief te komen. Of er wordt er een thema nummer aan besteed, zoals LINDA. afgelopen maand. En nu doen wij ook nog eens een duit in het sekszakje!

Waarom eigenlijk?

Volgens de Wereldwijven is en blijft seks een belangrijk onderwerp om te bespreken. Het is immers de ultieme manier om kennis te maken met jezelf en de ander. Als je je overgeeft aan de kracht van seksuele energie, geef je letterlijk en figuurlijk bloot. Tevens is dat ook wat seks zo complex maakt. We hebben immers bijna allemaal een dubbele agenda en zijn nooit helemaal open over wat we lekker en leuk vinden of juist niet. Dat heeft vooral te maken met de angst dat onze behoeften aan liefde, plezier, genot, samenwerking en wederkerigheid niet vervuld raken. Het kan dan alleen maar tegenvallen. Dus zeg je niet wat je werkelijk wilt en hoop je dat je partner het (inmiddels) wel weet. Of je bent bang dat er niet meer van je gehouden wordt als zichtbaar wordt wie je werkelijk bent.

Maar de Wereldwijven zouden de wereldwijven niet zijn als wij niet zouden kijken naar een wat meer exotische vorm van klaarkomen: Het Vallei Orgasme.

Een betere energiehuishouding

De Chinese taoïsten ontdekten al eeuwen geleden dat vrouwen hun seksuele opwinding door bepaalde technieken enorm kunnen vergroten door je energie en aandacht anders te richten. Als je een Vallei-orgasme beleeft gaan blijkbaar alle toetsers en bellen rinkelen. De orgasmes die dan ontstaan zijn grandioos en trekken door het hele lichaam. Jammer genoeg lijkt het Vallei-orgasme omgeven door een wolk van mystiek: iets magisch uit het Oosten dat voor maar een enkele Westerling is weggelegd. Maar daar komt nu dus verandering in!

De belofte is namelijk dat wanneer je de Oosterse technieken leert, je niet alleen seksueel opbloeit maar je hele leven een ‘boost’ krijgt. Je wordt zachter, minder gestrest, je leert beter voelen, waardoor je beter grenzen leert stellen. Dat heeft invloed op hoe je in het leven staat. Hoe je omgaat met je kinderen, je collega’s, je partner. Je leert je energiehuishouding beter te beheren, waardoor je minder moe bent en ontdekt hoe je je energie bij je kunt houden.

Hoe dan?

Het Vallei-orgasme is eigenlijk een verzamelnaam voor alle orgasmes die geen piek-orgasme zijn. Bij een piek-orgasme raak je opgewonden, concentreert de opwinding zich rond de geslachtsorganen, je komt klaar en bijna meteen zakt je energieniveau. Maar orgasmes blijk je ook in en met je hele lichaam te kunnen ervaren. En langer dan een paar minuten! 

Het is een kwestie van je lichaam trainen en ontdekken hoe je lichaam ontspannen blijft terwijl de opwinding toeneemt. Op een gegeven moment ben je in staat om in plaats van te pieken, het orgasme door je lichaam te laten golven. En niet een paar seconden, maar minuten of misschien zelfs wel een half uur of langer.

Het begint met het loslaten van een doel. Iets willen bereiken is een idee in je hoofd. En iets in je hoofd hebben tijdens seks werkt averechts. Dat doe je door opwinding af te wisselen met rust. Door de opwinding en het niet doen af te wisselen, word je steeds ‘orgastischer.’ Je kunt steeds meer seksuele energie in je lichaam rond laten stromen, zonder dat het zich moet ontladen. De seksuele energie die zich concentreert rondom je geslachtsorganen, krijgt zo de mogelijkheid om zich te verspreiden door je lichaam.

Mindfulness en genieten van je eigen lichaam

Het is een oosterse meditatietechniek en gaat over contact maken met je binnenwereld. De Taoïsten noemen dat het activeren van ‘de i-kracht’ en eigenlijk lijkt dat wel een beetje op mindfulness. Van het activeren van die i-kracht knapt je hele leven op. Je wordt kalmer en laat je minder gek maken door de waan van de dag. Als je al aan yoga en mindfulness doet, weet je dat er meer te koop is tussen hemel en aarde.

Je seksualiteit is een reusachtige, eindeloze bron van kracht die je kunt aanwenden voor jezelf. Je kunt er je batterijen mee opladen. Het Vallei-orgasme vergt training, en daar is tijd voor nodig. Er zijn altijd die ‘naturals’ die het Vallei-orgasme van nature beleven maar de meesten hebben meer tijd nodig. Bedenk: als je je hele leven weinig hebt gevoeld en moeite had met opwinding en het krijgen van een orgasme, dan heeft je lichaam tijd nodig om te ‘ontdooien’.

Met de training Bemin Jezelf leer je hoe je van jezelf houdt door je hart met je bekken te verbinden, zodat je geniet van seksualiteit en opkomt voor je behoeften. Je leert respect- en liefdevol met jezelf om te gaan zodat je intens geniet van je eigen lichaam. De moeite waard om eens in te duiken!

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.