Durf te dwalen met Zouterik – Paradijs op aarde (2)

Mariska begon in 2018 met haar man en twee dochters aan hun avontuur: de wereld rond in hun eigen zeilboot Zouterik. De route was gepland; via Afrika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied zeilden ze door het Panamakanaal naar Frans Polynesië. In eerste instantie wisten ze de pandemie voor te blijven, maar eenmaal in Panama werden ze toch door Covid ingehaald. Ruim twee maanden moesten ze in quarantaine en de beoogde weg terug via Nieuw Zeeland en Australië werd onmogelijk. Wat nu? 

Volg hun prachtige zeilavontuur de komende tijd wekelijks via video’s die ze speciaal voor de Wereldwijven maakten. 

Paradijs of tropenleven?

Zouterik en haar familie varen naar Bora Bora, een paradijselijk eiland midden in de Stille Oceaan. Het is een dagje zeilen vanaf hun vorige ankerplek en in deze video kan je zelf ervaren hoe het is om een dag onderweg op zee te zijn. Ondertussen bakken de meiden koekjes en maken ze hun schoolwerk.

Is Bora Bora echt het tropische paradijs waarover je altijd hoort? Oordeel zelf.

Heb je het eerste deel van deze serie gemist? Lees en bekijk de video hier terug. Ook leuk: Mariska schreef al eerder een aantal blogs over hun geweldige reis. Nieuwsgierig?

Volgende keer op Zouterik’s zeilavontuur :

Hoe werkt dat eigenlijk met school op de boot? Is dat niet lastig? Is het überhaupt te doen? En wie controleert het allemaal…? Het zijn de meest gestelde vragen die Linde en Berber uit hun omgeving krijgen. Volgende week geven ze zelf antwoord op die vragen!

Over dit Wereldwijf: Mariska Woertman - Wereld

Hi! Ik ben Mariska Woertman en ik zeil sinds 2018 met mijn gezin voor onbepaalde tijd de wereld rond. Ik heb mijn huis verkocht, mijn opdrachtgevers achtergelaten en mijn familie en vrienden vaarwel gezegd om onze kinderen de wereld te laten zien. En om zelf weer met kinderogen te kunnen kijken. Ik verwonder me onderweg over van alles en daar laat ik andere Wereldwijven graag van meegenieten! Je kunt me ook via Instagram volgen.