Durf te dwalen met Zouterik (3) – Student aan boord

Mariska begon in 2018 met haar man en twee dochters aan hun avontuur: de wereld rond in hun eigen zeilboot Zouterik. De route was gepland; via Afrika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied zeilden ze door het Panamakanaal naar Frans Polynesië. In eerste instantie wisten ze de pandemie voor te blijven, maar eenmaal in Panama werden ze toch door Covid ingehaald. Ruim twee maanden moesten ze in quarantaine en de beoogde weg terug via Nieuw Zeeland en Australië werd onmogelijk. Wat nu? 

Volg hun prachtige zeilavontuur de komende tijd wekelijks via video’s die ze speciaal voor de Wereldwijven maakten. 

Studentenleven aan boord

Linde en Berber moeten net als ieder ander kind, gewoon naar school. Maar hoe doe je dat als je continue on the move bent? Logisch dat de meiden geregeld de vraag krijgen naar welke school ze eigenlijk gaan en wie hen dan lesgeeft. Of hoe het is om school te maken in een ruimte die vaak net lijkt op een lekkende wasmachine. Vinden ze het leuk? Moeilijk? Hoe is het om les te krijgen van je moeder?

De meiden van Zouterik geven je deze week zelf antwoord op al deze vragen. En misschien wel de allerbelangrijkste vraag: wat leren ze van het reizen over de wereldzeeën? 

Kun je de bovenstaande video niet bekijken? Klik dan even hier. Heb je het eerste twee video’s van deze serie gemist? Lees en bekijk video 1 en video 2 hier terug. Ook leuk: Mariska schreef al eerder een aantal blogs over hun geweldige reis. Nieuwsgierig?

Volgende keer op Zouterik’s zeilavontuur :

Door Covid kan Zouterik niet verder naar het westen. Nieuw Zeeland en Australië zitten op slot. Wat wordt hun volgende bestemming? Ontdek het volgende keer in ‘Durf te dwalen met Zouterik’!

Over dit Wereldwijf: Mariska Woertman - Wereld

Hi! Ik ben Mariska Woertman en ik zeil sinds 2018 met mijn gezin voor onbepaalde tijd de wereld rond. Ik heb mijn huis verkocht, mijn opdrachtgevers achtergelaten en mijn familie en vrienden vaarwel gezegd om onze kinderen de wereld te laten zien. En om zelf weer met kinderogen te kunnen kijken. Ik verwonder me onderweg over van alles en daar laat ik andere Wereldwijven graag van meegenieten! Je kunt me ook via Instagram volgen.