Durf te dwalen met Zouterik (6) – De benen strekken

Mariska begon in 2018 met haar man en twee dochters aan hun zeilavontuur: de wereld rond in hun eigen boot Zouterik. De route was gepland; via Afrika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied zeilden ze door het Panamakanaal naar Frans Polynesië. In eerste instantie wisten ze de pandemie voor te blijven, maar eenmaal in Panama werden ze toch door Covid ingehaald. Ruim twee maanden moesten ze in quarantaine en de beoogde weg terug via Nieuw Zeeland en Australië werd onmogelijk. Wat nu?

Volg de komende weken hun geweldige zeilavontuur via video’s die ze speciaal voor de Wereldwijven maakten. 

De benen strekken

Alleen maar op de boot wordt ook wel eens saai dus trekt de crew van Zouterik erop uit met andere zeilvrienden. Mariska en haar gezin gaan kamperen in het prachtige en grootse Denali National Park, dat wordt gedomineerd door de prachtige berg Denali, voorheen Mount McKinley. Het is de hoogste piek in Noord Amerika met maar liefst 6.130 meter boven zeeniveau en behoort tot de zeven hoogste bergtoppen ter wereld. Alleen Mount Everest in Nepal en Aconcagua in Argentinië zijn hoger. Het binnenland van Alaska is nog mooier dan ze zich hadden voorgesteld.

Kijk in onderstaand filmpje mee hoe ze kamperen, barbecuen, hiken en de natuur verkennen. Ze zien beren, kariboe en ander wildlife!

Kun je de video hierboven niet bekijken? Klik dan hier. Heb je de voorgaande afleveringen gemist? Geen nood! Lees hier de eerdere videoblogs van Zouterik.

Ook leuk: wereldwijf Saskia schreef eerder al een reisverslag over dit fantastisch mooie stuk van Amerika.

Volgende keer op Zouterik’s zeilavontuur :

Volgende week alweer (voorlopig) de laatste aflevering van dit waanzinnig mooie zeilavontuur! Dat sluiten we natuurlijk graag af met een heel bijzonder hoogtepunt. Hoe is het om te varen tussen de eeuwenoude gletsjers in Alaska? Kijk volgende week mee!

Over dit Wereldwijf: Mariska Woertman - Wereld

Hi! Ik ben Mariska Woertman en ik zeil sinds 2018 met mijn gezin voor onbepaalde tijd de wereld rond. Ik heb mijn huis verkocht, mijn opdrachtgevers achtergelaten en mijn familie en vrienden vaarwel gezegd om onze kinderen de wereld te laten zien. En om zelf weer met kinderogen te kunnen kijken. Ik verwonder me onderweg over van alles en daar laat ik andere Wereldwijven graag van meegenieten! Je kunt me ook via Instagram volgen.