Digitaal stemmen vanuit het buitenland!

Al jaren kunnen we via de post vanuit het buitenland stemmen op de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Sinds kort kan je vanuit het buitenland ook invloed uitoefenen op de samenstelling van de Eerste Kamer, door je stem uit te brengen voor de Provinciale Verkiezingen. Dat is mede dankzij het harde werk van SNBN (Stichting Nederlanders Buiten Nederland), een organisatie die al jaren hard lobbyt voor de rechten van Nederlanders in het buitenland.

Wil je meer weten over (veilig) digitaal stemmen vanuit het buitenland? Lees dan snel even verder want eind mei is hier een debat over wat jij ook kan volgen. En dankzij de digitale live-verbinding maakt het niet uit wáár je op dat moment bent.

Digitaal stemmen vanuit het buitenland

Tijdens het allereerste Kiescollege Festival op zondag 28 mei a.s. opent de SNBN het debat over veilig digitaal stemmen. In Estland kan men bijvoorbeeld al jaren digitaal stemmen, waarom is dat in Nederland dan nog niet gerealiseerd? Niet alleen een interessante discussie, maar ook een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met (nieuw) gekozen Kiescollege-leden, Tweede Kamerleden en experts uit binnen-en buitenland. De Amerikaanse stand-up comedian Greg Shapiro garandeert de vrolijke (& kritische) noot tijdens het debat.

Tijdens dit debat zal ook een laatste update worden gegeven over de dubbele nationaliteit waar de Wereldwijven eerder dit jaar ook al over publiceerden.

Ben jij geïnteresseerd? Registreer je hier en volg het hele debat vanuit je eigen stoel. Ben je toevallig in Nederland en wil je er in Den Haag live bij aanwezig zijn? Ook dat is mogelijk. Stuur dan snel een e-mail naar info@snbn.nl. Het live-programma is van 14uur tot 16uur, met aansluitend een borrel.

Werelds - Kiescollege

Misschien ook interessant?

Af en toe schrijven we over onderwerpen die van belang kunnen zijn voor jou als Nederlander in het buitenland. Onze eigen wereldwijven Carole en Antonietta schrijven hierover en zetten zich (vrijwillig) in voor belangenverenigingen. Carole doet dit voor Stichting Nederlanders Buiten Nederland en Antonietta met haar Stichting GOED. Volg deze organisaties als je in het buitenland woont en blijf zo op de hoogte wat zich binnen de Nederlandse grenzen afspeelt.

Lees meer over stemmen vanuit het buitenland, dubbele nationaliteit en Nederlanderschap.

Over dit Wereldwijf: Carole Overmaat - Australië

Hey, Ik ben Carole Overmaat en woon in Australië. Ik studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam en woon sinds 2005 samen met mijn man Ron en twee kinderen in Melbourne. Het avontuur vinden we in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ik mijn programma Dutch TV. In 2018 nam ik ook nog de Nederlandse krant de Dutch Courier over. Voor de wereldwijven zal ik voornamelijk vloggen over mijn avonturen hier 'Down Under.'