Mijn inspiratiebron? Jacinda Ardern, de nieuwe president(e) van Nieuw Zeeland!

Kitty Flisijn

De vrouwelijke minister president van Nieuw-Zeeland. Hoe inspiratie, motivatie, daden en succes een voorbeeld kunnen zijn voor anderen.

Inspiratie

Ik ben op Schiphol na drie weken Nederland, om weer terug te vliegen naar Nieuw Zeeland, het land waar we zeven jaar geleden heen emigreerden. Ik was in Nederland voor een training voor mijn nieuwe werk. Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf. In de boekwinkel zoek ik tussen de enorme rijen tijdschriften naar iets inspirerends als mijn oog valt op het tijdschrift ‘Real Leaders’ met als onderschrift ‘Inspire the future’. De woorden spreken me aan. En als ik al bladerend onze vrouwelijk minister president Jacinda Ardern vermeld zie staan in het lijstje van ‘100 visionaire leiders’ weet ik dat dit de inspiratie is waar ik naar op zoek was.

Nieuw Zeelands huidige minister president

Jacinda Ardern is de jongste vrouwelijke president wereldwijd. Ze is 37 jaar. Een leuke primeur voor Nieuw Zeeland, die ook als eerste land het stemrecht voor vrouwen ooit invoerde. Jacinda verliet het Mormoonse geloof waarin ze opgroeide, omdat dit geloof tegen het huwelijk is van mensen met dezelfde sexe. Ze heeft klimaatverandering als topprioriteit op haar agenda staan.

 “Klimaatverandering is de grootste uitdaging van onze generatie en ik wil de politiek uit dit onderwerp halen”.

En over alle commotie rondom haar zwangerschap en de functie die ze bekleedt zegt ze:

“Ik ben zwanger, niet arbeidsongeschikt”.

Haar naam duikt tegenwoordig vrijwel dagelijks op in de media. Of het nou in lijstjes is zoals van Time magazine ‘100 most influential people of 2018′ in de beschrijvingen over haar ontmoetingen met andere wereldleiders of over het feit dat ze naast een vrouw ook nog eens een zwangere minister president is. Jacinda Ardern is nieuwswaardig.

Ondernemende en visionaire vrouwen

Of je het nou eens ben met haar politieke partij of niet, het maakt niet uit. Jacinda Ardern is goed te plaatsen in de groep ‘wereldwijven’. Vrouwen die willen inspireren, ondernemende vrouwen met een visie, vrouwen die dromen koppelen aan daden. Vrouwen die iets toe willen voegen aan de wereld om hen heen. Of dat nou op dat hele grote wereldtoneel is of in je eigen omgeving en land in het klein. Het hoeft niet altijd meteen groots en meeslepend te zijn of in het dagelijkse wereldnieuws om een verschil te maken voor jezelf of je omgeving. Het artikel in ‘Real Leaders’ koos zijn top 100 op basis van twee vragen:

Inspireren deze mensen de toekomst? Proberen ze een betere wereld te creëren?

Ze wilden mensen op de lijst die laten zien aan anderen dat iedereen een echte leider kan zijn. En hier kan ik het volkomen mee eens zijn. Voorbeelden van mensen die anderen inspireren en misschien op die manier de wereld een stukje beter achter laten. Onze eigen website met verhalen staat er vol van.

Foto: Kitty Flisijn

Ondernemen

Het bedrijf dat ik bezig ben op te zetten heeft als missie om mensen te laten werken aan hun gezondheid om zodoende hun kwaliteit van leven positief te veranderen. We zijn klein begonnen met een passie, een droom. Maar hebben en werken nog steeds consequent aan de verwezenlijking ervan. Ik heb tijdens de training in Nederland tientallen klanten gesproken die me vertelden over de veranderingen die ze merkten in hun dagelijkse gezondheid en leven. Nu mag ik het hier in Nieuw Zeeland ook gaan doen naar hun voorbeeld. Een prachtig project dat me vervuld met trots.

Een waarvan ik hoop dat we vele levens een klein beetje positief kunnen veranderen.

Dromen en passie gekoppeld aan daden

Ik heb in mijn eigen leven al regelmatig ervaren dat het werkt.

Wanneer je een droom hebt, een passie en je hier consequent aan werkt, je dromen uitkomen.

Door het goede voorbeeld te volgen van echte leiders, door zelf ook succesvol te zijn, kunnen we weer kansen creëren voor de mensen om ons heen. Want een klein idee, een klein project, een droom kan het leven van jezelf en vele anderen positief veranderen. Onze Wereldwijven site is er op dezelfde manier gekomen en heeft ook deze missie; inspireren, motiveren, samenwerken en goede voorbeelden laten zien.

Nelson Mandela zei ooit:

“Iedereen kan uitstijgen boven zijn omstandigheden en succesvol zijn als je gepassioneerd en toegewijd bent aan wat je doet”.

Woorden waar een persoon als Jacinda Ardern een levend voorbeeld van is. Mensen die ons inspireren zelf ook groots te zijn. Echte leiders hebben een wens om kansen te creëren voor anderen. Een goed voorbeeld doet goed volgen immers!


Foto: Ulysse BellierCreative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.0 Generic License.

Over dit Wereldwijf: Kitty Flisijn - Nieuw Zeeland

Kia Ora, Ik ben Kitty Flisijn woonachtig in Auckland, Nieuw Zeeland. Ik ben zelfstandig ondernemer en o.a. eigenaar van een Master Franchise bedrijf: Fit20 NL en Fit20 NZ. Ik zal schrijven om te motiveren, te inspireren en te verwonderen om wellicht de wereld een stukje beter achter te laten! Van vrouwen, over vrouwen. Mijn motto: Yes, I/you/we can!