Seksualiteit: leeftijd is maar een nummer

Een brede glimlach op mijn gezicht als ik keurig de kanten slipjes met twee wasknijpers vast zet op de waslijn. Hoe klein of groot ze zijn, altijd twee knijpers, gewoon omdat het mooi staat. Waar we nu wonen kan het, want hier ziet niemand mijn ondergoed, schiet het door me heen.

Lingerie doet het voor mij

Zwart, rood en wit zijn favoriet, maar bij een leuk blauw jurkje een mooi bijpassend lingerie setje kopen, blijft vooral voor mezelf een traktatie. Tegenwoordig draag ik allerlei modelletjes, gewoon omdat het kan, mag, spannend en leuk is voor mijn partner of lekker comfortabel zit. Denk dat vooral geldt, dat je je mooi en speciaal mag voelen, want alleen jij weet wat jou stemming is en wat je graag onder die favoriete spijkerbroek met blouse draagt. Ik wil me ook sexy en verleidelijk voelen en lingerie doet dat voor me en ik weet nu dat dat absoluut niet aan leeftijd gebonden is.

Sloggies en uniformen

Hoe anders stond ik daar 22 jaar geleden in… single, zeven heup sloggie’s wapperend in de tuin en op de waslijn ernaast de zeven strakke witte uniformen. ‘Wij uit de zorg’ deden er alles aan om maar te zorgen dat het vooral niet aanstootgevend was en een flinke onderbroek moest dat probleem uit de wegruimen. Dat de uniformen doorschenen daar maakten we ons al niet meer druk om. En dat de drukknoopjes op je witte jurk weinig te raden over lieten door de inkijk die het familie en patiënten gaf terwijl je je voorover boog om de patiënt beter in de kussens te zetten, daar moesten wij verpleegsters maar aan wennen.

Jong blootgesteld, letterlijk en figuurlijk

#MeToo bestond nog niet en ik weet nog goed dat een patiënt ooit alle drukknopen van mijn uniform openrukte en ik daar in mijn ondergoed stond…beschaamd voelde ik me. Verre van sexy is het, behalve als een gepassioneerde man dat in je vertrouwde omgeving doet en je voor die gelegenheid iets leukers aan hebt dan je werk onderbroek. Misschien is het waar, het verhaal dat verpleegsters seksueel gezien vrije vrouwen zijn. We werden letterlijk jong blootgesteld aan het omgaan met naakte mensen van allerlei leeftijden, maar dat moet je niet verwarren met intimiteit en seks.

Mijn eerste string

Dus na een korte tijd single te zijn geweest, leer ik een aardige man kennen en op de vraag van mijn vriendinnen of het iets zou worden antwoord ik: ”Denk het niet hoor, veel te oud!” En toch haal ik dat nieuwe leuke rode jurkje, waar alle slipjes doorheen aftekenden, uit de kast. Een mooi rood setje eronder en heel spannend ‘mijn eerste string’. Die leuke, aardige, oudere man stapte mijn keuken binnen met een bos bloemen en ergens op die dag volgt een kus… zijn handen voel ik lichtjes wrijvend over mijn billen. De koele voering stof glijdt gladjes over mijn plaatselijk naakte huid. Ineens stapt hij achteruit en vraagt: ”Heb jij geen slipje aan”? Ik geloof dat ik bloos en denk ‘is dit goedkoop of ongepast? Speelt het leeftijd verschil hierin een rol?’. Maar toen ik naar hem keek wist ik het antwoord. Die glimmende ogen verraden alles.

Seks blijft belangrijk

Inmiddels 21 jaar getrouwd met mijn 21 jaar oudere man, mijn mooie jonge lijf is veranderd, veel zwaarder geworden ook, maar de passie, seksualiteit en intimiteit zijn er nog altijd. Het spel van verleiden blijft heerlijk en ik zal het misschien mijn hele leven wel blijven spelen. Heerlijk ook taboe doorbrekend want bij het ouder worden neem je veel minder aanstoot aan opmerkingen van anderen, die het soms nog altijd vreemd vinden om een stel te zien waarbij een groot leeftijd verschil is. Toen ik ‘echt’ jong was kon ik me dat wellicht ook niet voorstellen, dat seks en alles wat erbij hoort belangrijk zou blijven. Dat alleen een goddelijk jong lichaam een passie op kan roepen, maar niets is minder waar.

Gepensioneerd en glimmen

Vroeger was het kaarslicht vooral romantisch. Nu is het warme flakkerende licht zeker ook om wat oneffenheidjes te verbloemen. Het schaduwspel van kaarslicht werkt in ons voordeel. “Wat ben je mooi”, hoor ik hem zeggen en ik denk: ”Jokkebrok”. “Je gelooft me weer niet”, zegt hij “Kom bij me liggen dan zal ik laten zien en voelen hoe mooi je bent, nou wat sta je daar nog te glimmen”…?
Gepensioneerd en wonen in een warm land, elke dag tijd voor een siësta. “Zet jij de airco vast aan”? vraag ik “dan haal ik snel de was nog binnen”…

Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon, man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. Via de wijnlanden van de West-Kaap zijn we beland op een gamefarm in Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.