Thema oktober: van dromen naar doen

Ingeborg van t Pad Bosch

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.” zei Eleanor Roosevelt al. En als ik de afgelopen weken Greta Thunberg heb zien spreken bij de Verenigde Naties dan weet ik zeker dat ze gelijk heeft. Dromen hebben we allemaal maar wat is er voor nodig om die ook bewaarheid te laten worden?

Oprah Winfrey verwoordt het zo: “The key to realizing a dream is to focus not on success but significance – and then even the small steps and little victories along your path will take on greater meaning.” Deze maand staan veel van de verhalen van De Wereldwijven in het teken van ondernemen. Onze vaste rubriek ‘Bedrijf van een wereldwijf’ is een boek geworden boordevol verhalen van vrouwen die een idee hadden en het uitwerkten naar een bedrijf, een stichting of een project. Natuurlijk waren er hobbels te nemen, zijn ze ongetwijfeld geconfronteerd met hun eigen faalangst, twijfels en onzekerheden maar ze deden het toch. 

Stap voor stap

Ook DeWereldwijven.com is gestart met een idee. Er zat meer in dan de vluchtige stukjes die we voor Linda-nieuws schreven. Het was tijd om een ander geluid te laten klinken. Van een dromerig idee om samen een boek te schrijven, werd het stapje voor stapje werkelijkheid. En na de lancering van dit eerste boek, zagen we een onuitputtelijke bron met die mooie verhalen. Ze lagen op straat, daar in de landen ver van hier, waar onze wereldwijven dagelijks hun leven leiden. Maar ook in Nederland. Waar zo veel initiatieven de kop op staken die sociaal en duurzaam zijn. Die potentie wilde ik niet laten schieten. Ik gooide een balletje op, er haakten dames aan, een redactie formeerde. 

We did it!

Wat een idee was, werd werkelijkheid. We gingen ondernemen. Bij de notaris zagen we elkaar voor het eerst live en richtten we een BV op. We konden aan de slag, Het is volhouden, een lange adem, en we moesten als team rijpen. Maar zelfs met de enorme uitdaging om alles virtueel te runnen en elkaar fysiek zelden te zien, hebben we het geflikt.

Inmiddels zijn we met 158 wereldwijven en vormen we steeds meer een community met zeer bijzondere ondernemende en interessante vrouwen. 

Het is een avontuur, een pad dat we samen bewandelen. Geen idee waar we uiteindelijk nog in doorgroeien, maar ik voel dat de kracht in ons netwerk zit. Een netwerk van vrouwen die aangetrokken worden door thema’s als grenzen verleggen, dromen en doen, die stappen willen zetten om op avontuur te gaan en buiten hun comfort zone durven te treden. Dit netwerk is uniek! 

Ons tweede boek

Op 25 oktober in A Beautiful Mess, het restaurant van de Refugee Company, lanceren we ons tweede boek en houden we ons tweede event! Dat is altijd spannend. Ik weet nog goed dat ik de recensie van Annemarie Oster in de Volkskrant over het eerste boek las. Ze had het even snel doorgebladerd en was na het lezen van de eerste verhalen tot de conclusie gekomen dat ons boek een verzameling ‘ego documentjes’ was die alleen interessant waren voor de wereldwijven zelf…Toen ik het las, dacht ik direct aan de uitspraak

There’s a special place in hell for women who don’t support each other.

Madeleine Albright

Ik geef Madeleine daar groot gelijk in! Want is dat niet precies waar de Wereldwijven om gaat? Support! Elkaar versterken in plaats van afbranden, een podium bieden voor vrouwen die de wereld met hun positieve verhalen en ondernemers-geluid inspireren en mooier maken.  

Ook deze maand zullen wij flink in het teken zetten van het thema ‘van dromen naar doen’. Lees dus deze maand persoonlijke, ondernemende en inspirerende verhalen van onze wereldwijven all over the world!

Kom naar ons event op vrijdagmiddag 25 oktober. Koop snel je kaartje en we zien elkaar daar!

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Ingeborg van t Pad Bosch - VS
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!