Bedrijf van een wereldwijf: Kitty: ‘Je trekt aan waar je op focust’

door gepubliceerd op 13 maart 2020Tags: , ,

Kitty’s passie is mensen verder te brengen in het leven. Als eigenaar van een franchise FIT20 in Auckland, Nieuw-Zeeland, komt dit helemaal tot zijn recht.

Wie is Kitty en hoe kom je in Auckland terecht?

Geboren in Zwolle, maar opgegroeid in Huissen, Gelderland. Sinds 2011 woon ik met mijn man en drie kinderen in Auckland, Nieuw-Zeeland. Oorspronkelijk opgeleid als orthopedagoog werkte ik in Nederland jarenlang als orthopedagoog en schoolbegeleider met ouders, leerkrachten en kinderen met onder andere leerstoornissen. Mensen helpen stappen te maken in hun ontwikkeling om zo de kwaliteit van hun leven omhoog te brengen, is altijd mijn motivatie geweest in de dingen die ik deed.

Wat doe je nu?

Omdat het hele migratieproces zoveel nieuwe uitdagingen kende en nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden bracht, voelde teruggaan in mijn ‘oude’ vak niet meer prettig. Ik wilde nieuwe uitdagingen, stappen maken tot verandering en blijven leren, allemaal belangrijke factoren voor mij in het zoeken naar ander werk. Het entrepreneurschap bood mooie mogelijkheden hiervoor. Het starten van de Master Franchise Fit20 hier in Nieuw-Zeeland bleek die ideale combinatie van mijn zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling, alsook mijn passie andere mensen vooruit te helpen in hun leven. Dit keer niet zozeer op het sociaal-emotioneel en opvoedkundig vlak, maar meer vanuit een fysieke invalshoek. De missie van Fit20 – ‘We add strength so you can get the most out of your life’ – was direct uit mijn hart gegrepen. Want kracht heb je nodig, om te emigreren, maar ook om een bedrijf succesvol te maken!

Stuitte je op weerstand?

Ik denk dat welke verandering je ook in je leven brengt, klein of groot, leidt tot weerstand van je omgeving. Nu zijn emigreren of het kiezen om je eigen bedrijf op te starten ook geen kleine dingen om mee om te gaan voor je omgeving. Weerstand kwam in de vorm van opmerkingen, sommige subtiel, andere overduidelijk. Verhalen bijvoorbeeld over mislukte emigraties. Opmerkingen dat het nieuwe leven daar ook vast wel weer gaat ‘vervelen’ of subtiel een krantenartikel aanhalen dat alle problemen van een soortgelijk bedrijf opnoemt en dus de conclusie dat jouw plan ook niet succesvol kan worden. Het mooie is dat negen van de tien keer die opmerkingen meer zeggen over de ander dan over jezelf. Dit zijn vaak ook de mensen die zelf zoiets nooit zouden ondernemen of denken vanuit problemen en angsten. Waarmee ik niet zeg dat ermee omgaan gemakkelijk is! Je moet redelijk sterk in je schoenen staan om toch je eigen pad te blijven volgen en je niet aangevallen of schuldig te (blijven) voelen. Hoewel niet leuk, word je ook zeker sterker van tegenstand en tegenslag in je leven. Ik voel(de) regelmatig mijn innerlijke kracht groeien, de overtuiging dat een andere manier van denken en leven me meer gaat brengen.

Hoe ging je met al die weerstand om?

Ik zocht mensen om mij heen die me energie gaven en negeerde negatieve reacties. Het hebben van een ondersteunend netwerk dicht om je heen is enorm belangrijk. Mijn advies aan iedereen die met (veel) weerstand te maken heeft, ga op zoek naar de personen die je energie geven, je onder- steunen in je plannen en maak je los van de negatieve mensen om je heen want die geven enkel negatieve energie. Zoek mensen op die hetzelfde willen als jij, mensen die het al gedaan hebben en succesvol zijn, zodat je een voorbeeld hebt om je aan te spiegelen.

Levensmotto?

Ontwikkel de beste versie van jezelf!

Wat of wie inspireert je?

Nieuw-Zeeland. Het is een eiland ver weg van de rest van de ‘Westerse wereld’ en dat merk je op veel vlakken. De houding (en oplossing?) van Nieuw-Zeelanders is vooral DIY, Do It Yourself. Het is een land van eigen ondernemingen, groot ook op het gebied van de franchise cultuur en waar een ondernemer weinig gehinderd wordt door allerlei regels en wetgeving. De natuur, de veel meer relaxte levensstijl, geven me rust en ruimte om creatief te zijn en te denken. De cultuur en de relaxte mentaliteit van de mensen, geeft de ruimte om het ook wáár te maken. Maar boeken inspireren mij ook. Zoals Noah Hills’ klassieker Think and Grow Rich of het Awaken the Giant within van Tony Robbins. Ze vormen een bron van inspiratie en maken dat je open minded blijft om door te leren. Verder te leren. Eye openers om jezelf toestemming te geven het leven te leiden zoals jij voor ogen hebt en daar bewuste stappen in maakt. Iedere dag weer, tot je uiteindelijk je einddoel bereikt. Niet alleen maar dromen over, maar gerichte actie. Doen! Je losmaken van negatieve of belemmerende gedachte en focussen op positieve gedachten en jezelf visualiseren op de plek waar je wil uitkomen helpt enorm. Verder volg ik succesvolle entrepreneurs: lees hun boeken, kijk YouTube video’s of volg een cursus of coachingstraject. Ik ben ook lid van Facebook groepen van business mensen en koop tijdschriften over business onderwerpen. Het maakt niet uit, als je maar continu beseft dat investeren in je leerproces uiteindelijk je verder zal helpen in je eigen business.

En toen besloot je dat je een bedrijf wilde beginnen…?

Nou niet helemaal van de ene op de andere dag. Ik heb eerst een tijd rondgekeken, veel nagedacht en mezelf erover bijgeleerd. Een bedrijf zelf oprichten? Wilde ik dat wel? Het antwoord was: nee. Een al bestaand bedrijf overkopen? Ook niet echt, een belangrijke factor om dit niet te doen is dat ik geen heel specifieke business achtergrond heb. Een franchisebedrijf leek ideaal. Ik zag het veel om mij heen en het heeft als voordeel dat je instapt in een bewezen concept en je hebt de steun van een organisatie die al structuren, systemen en processen voor je heeft klaarstaan. Vanaf het moment dat ik mijn contract tekende tot het moment dat ik de deuren opende, duurde welgeteld drie maanden! Ik kwam in aanraking met Fit20 via familie van mij die in Qatar eigenaar zijn van een studio. Hun missie en values spraken mij direct aan. De filosofie van het product (het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen), de win-win insteek van de organisatie voor klant alsook team, de wetenschappelijke onderbouwing van het concept en de door onderzoek bewezen resultaten van deze manier van trainen. Ik heb ook de Master Franchise rechten gekocht van de Nederlandse Fit20 organisatie, wat inhoudt dat ik in Nieuw-Zeeland het concept kan uitbouwen en niet beperkt ben tot één studio. Ik heb er vanaf het begin aan voor gekozen mij te richten op het uitbouwen van het bedrijf en niet zozeer op het werken ‘in’ het bedrijf.

Wil je dit interview verder lezen? En meer lezen over al die initiatieven en ondernemingen van de wereldwijven die de wereld een beetje mooier maken? Bestel dan HIER het boek Bedrijf van een wereldwijf – 35 portretten van ondernemende Nederlandse vrouwen wereldwijd

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.